onsdag 16 november 2016

Veckans utmaning: Ett mysterium

Ikväll skulle jag haft cyberträff i min bokklubb (med en bok jag valt) men det blev lite av en flopp när det bara var jag som dök upp. Så då får jag väl istället ta och blogga lite. Jag är så sjukt dålig på att hålla i med olika veckoutmaningar, för så fort det blir en vecka där jag inte direkt hittar på ett svar, så blir det inte gjort. Men den här veckan kände jag att Kulturkollos utmaning behövdes vara med i. Det handlar nämligen om mysterium och svaret kom till mig på direkten.

Vilket är ditt favoritmysterium, verkligt eller fiktivt, och vem löste det (om det över huvud taget blev löst…)?

Ett mysterium som jag är helt såld på är det som presenterades för mig via Bea Usmaa. Eller, jag hade ju hört talas om André och hans luftballongfärd innan. Men det var inte förrän jag hörde henne på radio och sedan läste hennes bok när den kom ut, som jag insåg hur sjukt spännande det hela var. Hennes sommarprat för några år sedan handlade, såklart, också om Andrés Polarexpiditionen och det kan verkligen rekommenderas. Även om boken är superbra är det något speciellt i att få höra henne själv berätta om sin resa och efterforskning. I flera år nu har jag även tänkt att jag ska ta mig till muséet i Gränna men det blir aldrig riktigt av. Får nog försöka ta mig i kragen till nästa år!


6 kommentarer:

  1. Tack för att du påminde mig om en bok jag vill läsa!

    SvaraRadera
  2. Jag verkligen älskar boken och jag kan verkligen tänka mig att sommarpratat är något alldeles extra eftersom det är just hennes brinnande passion som gör Expeditionen så fantastiskt bra.

    SvaraRadera
  3. Det är ett mysterium jag också är fascinerad av!

    SvaraRadera