tisdag 19 november 2019

Tisdagstrio: Första i serien

Mitt deltagande i tisdagstrion är lite sporadiskt. Många tisdagar börjar jag skriva på ett inlägg, men tar en paus för att fundera vilka böcker jag vill ha med. Sedan är det helt plötsligt onsdag och jag har glömt att jag skulle skriva klart inlägget. Men det är ju ingen som lider av att jag inte deltar varje vecka, och jag brukar kolla in era inlägg (även om jag är lika dålig på att kommentera som jag är på att skriva mina inlägg färdigt).

Den här veckan är det temat hos Ugglan & boken Första i serien och jag har funderat ett tag på vilken vinkel jag vill ha. Eftersom det nya året snart är här har jag redan nu börjat fundera på vilka böcker jag ska läsa då. Jag gillar ju som bekant att göra listor och utmaningar för mig själv. Därför tänkte jag presentera tre böcker som är de första i en serie som jag hoppas läsa under 2020. Allihop är fantasy eftersom det är en favoritgenre hos mig.1. Mistborn, eller The Final Empire som första delen egentligen heter, av Brandon Sanderson hyllas var jag än läser. Har sett fram emot att läsa den sedan jag köpte den, för 4 år sedan..

2. De utvalda: Tankeläsaren av Kristin Cashore ska också vara väldigt bra vad jag hört. Den serien har jag haft ännu längre. Vill så gärna läsa!

3. Tredje Principen av Anna Jakobsson Lund står och frestar i bokhyllan. Jag har hittills inte läst en bok jag inte gillar av henne. Men det här dystopiska trilogin har några år på nacken och författaren brukar ju utvecklas. Det ska därför bli spännande att se hur hennes tidigare verk är.

12 kommentarer:

 1. Kristin Cashores serie är den enda jag läst av de här tre, och den var bra. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Skulle du vilja vara med i min julkalenderbloggstafett? I så fall finns mer info på min blogg. 🙂

  SvaraRadera
 3. Har läst och gillat alla tre böcker! :) Men bara Anna Jakobsson Lunds serie som jag hittills lyckats avsluta. De andra måste jag ta tag i!

  SvaraRadera
 4. Tredje principen har jag läst, och den var riktigt bra.

  SvaraRadera
 5. Du har också med Tredje principen :) Jag tycker hela den serien är fantastisk.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av dina men vill läsa de två första.

  SvaraRadera
 7. Jag gillade Cashores serie. Jag läste den på engelska.

  SvaraRadera
 8. Bra vinkling g att ta serbier som du vill läsa nästa år. De är helt okända förr mig så tack för tipsen.

  SvaraRadera
 9. jag börjar förstå att jag måste läsa Anna Jakobsson Lund

  SvaraRadera
 10. nya författare ocgh nya serier för mig

  SvaraRadera
 11. Jag har också Sanderson och Cashore olästa i hyllan. Anna Jakobsson Lund vet jag däremot inte om jag hört talas om. Tack för tipset!
  (Och visst är det lätt hänt att en börjar på ett inlägg, men bara ska fundera lite... :)

  SvaraRadera
 12. Kul att blicka framåt :-) Har inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera