torsdag 9 november 2017

Läsupdate: Provresultat och Norra Latin

Den senaste tiden har det varit lite si och så med min uppdatering. Orken och tiden har inte riktigt funnits. Men i tisdags skrev och klarade jag ett licensieringstest för jobbets räkning. Så himla skönt! I praktiken innebär det inte så mycket, mer än att jag kan fortsätta göra mitt jobb även efter årsskiftet. Bankvärlden är ibland en intressant bransch när de plötsligt kommer på att man måste skriva ett prov för att få jobba med en specifik arbetsuppgift. Hur som helst var vi ett litet gäng som åkte till Göteborg i tisdags och ett ännu gladare gäng som åkte hem då vi allihopa klarade det!

För min del innebär det att jag kan lägga kurslitteraturen åt sidan och läsa roliga böcker istället. För tillfället håller jag på att ta mig in i Clea och Tamars värld i Norra Latin. Har inte kommit så himla långt än men börjar precis fastna för berättelsen. Omslaget är ju också himla fantastiskt! Hela mina tonår var rött och svart mina favoritfärger. I mitt rum hade jag röda tapeter på väggen och svarta möbler. Så varje gång jag ser omslaget till Norra Latin så tänker jag på mitt rum i mitt barndomshem. Det är lustigt vilka associationer man kan få av bokomslag ibland. 

Har ni något bokomslag som påminner er om något helt annat? 

Försökte hitta någon gammal bild från mitt rum, men detta verkar vara en av få bilder jag har kvar. En bild på vår dalmatinervalp Kida det året hon kom till oss. Herregud vad liten och gullig hon var då. Och herregud så jag fortfarande saknar henne, även om det är över ett halvår sedan hon försvann.


2 kommentarer:

 1. Grattis till att du klarat provet :D
  Omslaget till den inbundna versionen av Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist gav mig omedelbar hemlängtan till Kiruna när jag såg det. Ville bara ta en promenad upp till toppen av slalombacken och sitta där i lugnet och jag får sällan sådan hemlängtan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! :)
   Åh, det ser ju jätterofyllt ut! Hade verkligen velat åka till Kiruna någon gång.

   Radera