tisdag 14 november 2017

Library Lovers Book Tag

Idag har jag för en gångs skull tid att skriva ett inlägg, men hade ingen aning om vad jag skulle skriva. Veckans topplista tilltalade mig inte, Top Ten Tuesday krävde för mycket tankeverksamhet osv. Men så fick jag en kommentar om att Camilla inne på Mitt bokintresse ville att jag skulle göra den här bibliotekstaggen. Och eftersom jag älskar bibliotek så kunde det knappast ha kommit lägligare. 

1. Hur ofta besöker du ditt lokala bibliotek?
Nu för tiden bara ca en gång i månaden. Jag gör mitt yttersta för att inte gå dit då jag bara lånar böcker i så fall. Försöker ju läsa mina egna olästa. 

2a. Är du den typen av person som lånar fler böcker än du vet att du kan läsa eller är du en person som lånar exakt så många böcker som du planerar att läsa innan det är dags att lämna tillbaka dem?
Eh, finns det folk som kan behärska sig på ett bibliotek? Jag lånar alltid en hel hög. Som jag självklart inte hinner läsa på 28 dagar. Så då lånar jag om dem. På mitt bibliotek kan du låna om en bok 12 gånger tror jag (om inte någon annan reserverar den självklart). Jag har i alla fall inte haft en bok ett helt år än. 

2b. Hur många böcker lånar du varje månad?
Grejen är den att jag inte lånar så mycket nu. I skrivande stund har jag faktiskt bara två böcker hemma. En är utläst. Men då lånade jag också om den fast den var utläst, för att inte behöva åka och lämna bara den. För att jag visste att det skulle medföra att jag hade haft med mig fler böcker ut än in, haha. 

3. Hur gammal var du då du fick ditt första bibliotekskort?
Det minns jag inte faktiskt. Men hade jag inte ett på lekis fick jag nog ett då, för har ett minne av att vi besökte biblioteket med just det ändamålet. 

4. Går du till biblioteket för att låna en specifik bok eller lånar du det som fångar ditt intresse?
Det varierar. Har jag något jag vet att jag vill låna är det självklart den huvudsakliga anledningen till besöket. Ibland går jag bara in på biblioteket om jag känner för att ha en massa nya böcker. Att komma ut därifrån med en stor hög ger mig faktiskt nästan samma känsla som om jag hade köpt dem. 

5. Lånar du bara böcker på biblioteket eller lånar du även dvder, ljudböcker osv?
Jag har lånat ljudböcker förut. Både fysiska ljudböcker (som ofta var i dåligt skick och hackade en massa) och strömmande ljudböcker. Gör det inte längre sedan Storytel kom in i mitt liv. 

6. Från vilken avdelning på biblioteket lånar du majoriteten av dina böcker? (Unga vuxna, vuxna, deckare, fantasy...)
Åh, så svårt. Jag har några avdelningar jag alltid går igenom vid mitt besök. Nyhetshyllan samt återlämnad skönlitteratur. Unga vuxna-hyllorna samt fantasy- och Sci-fi-hyllorna. Sedan går jag oftast igenom hyllorna för skönlitteratur på väg till unga vuxna och då passar jag på att titta lite grann såklart. 

7a. Vad är din favoritdel med ditt lokala bibliotek?
Lätt! Detta är en bild av mitt bibliotek. Inomhus längst ut vid kanten där står det fåtöljer. Att sitta där och läsa lite och titta ut på Nissan är det bästa som finns.

7b. Vad är din minsta favoritdel med ditt lokala bibliotek?
Finns det något dåligt? Kan inte komma på någon. Det skulle vara utanför entrén då, för där står det ofta folk och röker. Jag gillar inte cigarettrök. Men det är ju knappast bibliotekets fel så, haha.

Jag har dålig koll på om andra har gjort den här eller inte. Men det är kul att läsa andras svar. Så har du gjort den, eller kanske gör den efter att ha läst listan här, lämna gärna en kommentar så jag kan gå in och läsa! 

4 kommentarer:

 1. Wow vilken utsikt man måste ha från ditt bibliotek!

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa dina svar. Menar du att du kan låna om 12 gånger utan att fysiskt ta boken till biblioteket, vilken lyx. :)

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilket fint läge det var på biblioteket! Jag har noll behärskning när jag är inne på biblioteket... :)

  SvaraRadera
 4. Håller med dig, kan man behärska sig på biblioteket med lån? Nä inte alls. Ska bli spännande att se hur mitt nya bibliotek ser ut och vad dem har för utbud :)

  SvaraRadera