torsdag 25 oktober 2018

Helgfrågan vecka 43

Nu var det himla länge sedan jag var med i helgfrågan. Men den här veckan tänkte jag faktiskt göra ett försök att ta mig tillbaka. Garanterat blir det en veckas medverkan, och det är ju bättre än ingen. Den här veckan undrar Mia följande:

Vilken bok från de Augustinominerade är ni sugen på att läsa? 
BONUSFRÅGA: Äter du vegetariskt? Receptfavorit?

Jag har sneglat på Aednan ända sedan den började dyka upp på olika ställen, så jag måste säga den boken. Jag höll till och med i den på bibblan för några veckor sedan. Den var så stor och tung att jag inte orkade släpa på den just då så jag ställde ner den igen. Nu är den såklart utlånad men jag tänker att min tid att låna nog kommer. 

På bonusfrågan är svaret ett solklart ja. Jag äter mestadels vegetariskt men är inte vegetarian. Någon gång i veckan äter jag nämligen någon kött eller fiskrätt. För min del handlar det mest om att jag tycker kött inte är gott om jag äter det för ofta. Därmed äter jag inte vegetariska "köttsubstitut" över huvud taget i stort sett. Har provat det mesta men tycker de har ännu värre smak än riktigt kött. 

Recepttips får bli en av mina go-to rätter när jag har dåligt med tid. Pasta med ärtpesto. Jag mixar gröna ärtor (som jag först värmt enligt instruktion på förpackningen), solroskärnor (billigare än pinjenötter och ger ändå nötig smak), med olivolja och riven parmesan. Har jag basilika slänger jag ner det också. Sedan salt och peppar och ev späda med vatten om jag vill ha det såsigare. Så gojsar jag ihop det med pastan och toppar med fetaost eller mozzarella eller bara mer parmesan. Varsågod och testa! Gillar man recept så kan man googla för det finns massvis med olika recept med måttangivelser där ute. Jag kör bara på känsla nuförtiden så den blir lite olika varje gång. 

20 kommentarer:

 1. soppor med hembakat bröd till är gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen! Och väldigt lätt att göra vegetariska också!

   Radera
 2. Pasta med ärtpesto låter gott. Quornbitar till exempel är jättegoda men de kräver lite mer omsorg för att få bra smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat Quorn och andra köttsubstitut men jag kan inte med smak och konsistens.

   Radera
 3. Åh, det tar ibland emot med lite extra tjocka böcker. Då gäller det att jag har mycket sammanhängande lästid för att en sådan ska komma till sin rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag hålla med om. Det blir lite nedslående att läsa samma bok i en evighet om man bara läser något kapitel per dag.

   Radera
 4. Låter gott med ärtpesto och pasta, tack för tips o recept

  SvaraRadera
 5. Aednan verkar vara en viktig bok. Men 766 sidor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, storleken avskräcker lite. Men det var väldigt luftigt då den är skriven på vers. Så det är nog inte värre än en normallång roman.

   Radera
 6. Jag äter också nästan uteslutande vegetariskt, men ibland fågel eller fisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fisk äter jag men inte fågel. Har aldrig förstått tjusningen med kyckling :P

   Radera
 7. Jag brukar ju undvika pesto då jag inte tål pinjenötter. Men solrosfrön tål jag ju :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nog därifrån jag fick tipset om solrosfrön, från någon som inte tålde nötter. Det är bra eftersom jag inte kan ha nötter i matlåda på jobbet pga allergiska kollegor.

   Radera
 8. Låter gott! Tack för receptet! Det kanske jag borde testa nån gång när jag är ensam hemma.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar många köttsubstitut men slutade inte heller med kött pga smaken utan pga djuren. Och nu var det så länge sen jag åt kött så jag minns ändå inte hur det smakade. Aednan verkar spännande men är den alltså nästan 800 sidor? Wow!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är ju det. Men texten var väldigt luftig så den går nog rätt kvickt att läsa ändå.

   Radera
 10. Ärtpesto är gott. Brukar slänga i spenat också. Odlar mycket egen spenat som är min favorit bland det grönt gröna. Det blir en annan smak men fungerar med vitlök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig testat slänga i spenat faktiskt. Det kanske jag ska göra någon gång, tack för tips!

   Radera