torsdag 27 februari 2020

TBR-tag

Jag har tänkt i flera dagar nu att jag borde ta tag i bloggen igen och börja skriva inlägg. Att jag i alla fall borde ligga på två inlägg i veckan. Sedan hände inte mer. Men så såg jag den här listan inne hos Nellons bokblogg idag och kände ett stort behov av att svara på frågorna jag med. Den handlar trots allt om något jag verkligen älskar - böcker jag vill läsa. Så håll till godo!


1. Hur håller du koll på din TBR-hög?
Nu är det inte bara en hög jag har, utan hyllmeter. Och jag har mina olästa böcker i en egen bokhylla sedan några år tillbaka.

2. Består din TBR av mest tryckta eller e-böcker?
Helt klart tryckta böcker. Har nog bara ett par stycken e-böcker. Om jag inte räknar alla e-böcker jag hade velat låna från bibblan, haha.

3. Hur bestämmer du dig för vilken av böckerna i din TBR-hög som du ska läsa härnäst?
Jag plockar ut en hög på sex böcker inför varje månad. Det är en blandning av sådant jag borde läsa (böcker som måste tillbaka till bibblan, recensionsex om jag har några) och vad jag är sugen på just då. De böcker jag inte hinner läsa följer med till nästa månad.

4. Vilken bok har stått oläst i bokhyllan längst tid?
Oj, vilken fråga. Jag vet att jag har en hel del böcker olästa sedan gymnasiet, och det är snart 11 år sedan jag tog studenten. Tänker inte undersöka det hela närmare än så för har garanterat böcker som är ännu äldre.

5. Vilken är den nyaste boken i din TBR-hög?
Nyaste som i senast utgivna? Måste vara Monster i Terapi som jag lånade från bibblan. Det var jag som la ett inköpsförslag på den och därmed var jag också först i kön för att läsa. Det bra med att det är ett bibblolån som måste lämnas tillbaka för att någon annan reserverat den, är att den garanterat blir läst inom en månad. Mina egna böcker tenderar att stå ett tag efter införskaffande..

6. En bok i din TBR-hög som du införskaffade på grund av dess fina omslag?
Jag tror inte att jag någonsin köpt en bok enbart på grund av omslaget. Däremot så letar jag gärna efter snygga omslag på böcker jag ändå vill läsa och har därför en del snyggingar i hyllan.

7. Finns det någon bok i din TBR-hög som du planerar att aldrig läsa?
Nej, jag rensar ut det jag verkligen inte är sugen på att läsa. Däremot står det många "kanske vill läsa någon gång" som inte direkt fångar mitt intresse, men som jag ändå tänker att jag kommer läsa någon gång i framtiden.

8. Finns det någon bok i din TBR som inte har släppts än men som du ser fram emot?
Okej, nu börjar jag förstå att jag kanske inte bara ska tänka på min egen fysiska att läsa-hög här. Men ska jag ta med alla böcker jag vill läsa i beräkningen blir det ju omöjligt. En bok som jag tänker köpa när den släpps är en bok jag fick reda på bara igår faktiskt. The Deadly Education av Naomi Novik. Orimligt peppad!

9. En bok i din TBR-hög som alla andra redan har läst?
Finns väl ingen sådan, men Ett jävla solsken som handlar om Ester Blenda Nordström känns det som att alla läst. Den borde jag också läsa snart eftersom jag lånat den av en kompis och haft den typ ett halvår.

10. En bok i din TBR-hög som andra rekommenderar till dig?

Vuxna människor av Marie Grønborg Aubert ser jag minst en recension av dagligen just nu och alla rekommenderar den. Som en händelse har jag den hemma från bibblan och kommer läsa den inom två veckor.

11. Hur många böcker har du i din TBR-hög?

I min bokhylla är antalet olästa böcker på strax under 200 stycken. Okej, jag vill veta - går och räknar! 196 stycken, men några är böcker jag egentligen läst men köpt för jag vill läsa om. I min Want to read på Goodreads ligger i skrivande stund 202 stycken böcker. Vissa av böckerna är de jag har i min bokhylla men långt ifrån alla..

12. En bok i din TBR-hög som du längtar efter att få läsa?
Alla i stort sett! Men lite extra så längtar jag tills jag ska läsa Where the Crawdads Sing av Delia Owens.

3 kommentarer:

  1. har nog inte mött någon med en tbr-hög på 196 böcker ;D

    SvaraRadera
  2. Haha ja ska man räkna alla böcker man vill läsa, även de man inte äger, blir ju listan oändlig!

    SvaraRadera
  3. sv: Jag är så glad för dig. Du har ett så stort hjärta. TACK för att du skriver. Jag kan skriva om populärkultur, men är faktiskt TROTS ALLT mer laddad att skriva om mat! Jag tänker på mat HELA tiden!!! Det är en sorg att det inte går som vanligt, en riktig jädra förlust. Men jag älskar mat.

    SvaraRadera