torsdag 5 mars 2020

Böcker lästa i februari

Det har blivit dags för min summering av februari. Vilken läsmånad det blev ändå!

Antal lästa böcker: 11 stycken
Från min bokhylla: 4 styckenStalins Kossor av Sofi Oksanen (Ljudbok)
Jag blev rätt besviken på den här boken. Jag har tidigare läst en bok av Oksanen som fokuserade mycket på historia och politik. Här fick jag lite sådant men mest långa stycken om ätstörning och självdestruktivitet som kändes förskönande och  Ingen bok för mig helt enkelt.

Two Dark Reigns (Three Dark Crowns #3) - Kendare Blake
Jag som gillade den förra boken så mycket blev lite besviken på den här. Det var alldeles för mycket uppbyggnad igen för att etablera nya trådar för berättelsen. Som om författaren avslutade lite för mycket i den förra och kände att hon måste påbörja lite nytt för att kunna skriva den fjärde och avslutande boken i serien. Synd tycker jag.

The Vanishing Stair (Truly Devious #2) - Marueen Johnson (Ljudbok)
Jag hade hört att den här ljudboken skulle vara en besvikelse efter att ha läst den första, men jag måste nog säga att jag gillade den här mer! Jag tycker författaren gjorde ett bra jobb med att fortsätta på berättelsen hon redan börjat på, utan att känna att hon måste slänga in en massa nya saker för att hålla spänningen uppe (ja, jag tänker på Two Dark Reigns, haha). Jag gillade också att vissa karaktärer fick ta mer plats och att det inte var riktigt lika mycket saker som hände hela tiden. Men jag tror att de som varit besvikna på boken är de som gillade den första delen just tack vare all action. Ser i alla fall fram emot att lyssna på sista delen nu och få veta hur allt hänger ihop!


Sånger från hjärtat - Kasie West (recension)
Älskade den här boken så mycket då den var precis rätt för mig. Läs min recension via länken ovan.

Man bör förlåta, bok 1 och 2 (Första lagen #2) - Joe Abercrombie
Äntligen börjar det hända saker i den här serien! Första delen var väldigt mycket fokus på karaktärerna och att bygga upp relationer och lägga grunden för en historia. Nu börjar det hända saker, även om det fortfarande är en rätt långsam bok där det absolut största fokuset ligger på de många karaktärerna. Men jag älskar den här världen. Hur alla personer vi följer har en väldig gråskala och att de jag hejar på faktiskt gör hemska saker också. Det är trots allt krig.


Locke & Key: Master Edition Volume One (Locke & Key #1-2) - Joe Hill och Gabriel Rodríguez 
För några år sedan såg jag den här serien cirkulera på bloggar rätt ofta. Kom och tänka på den igen när jag såg att Netflix hade släppt den som tv-serie och ville såklart läsa först. Den här volymen innehöll de två första böckerna och det var rätt bra för i den första boken händer det egentligen inte jättemycket. Däremot så tar berättelsen fart i den andra. Gillar tecknarstilen och det är riktigt otäckt ibland då den innehåller en del våld. Kommer absolut läsa vidare!

The Hand on the Wall (Truly Devious, #3) - Maureen Johnson (Ljudbok)
Avslutande delen och även om jag har gillat serien så kände jag mig lite besviken. Jag tyckte ju del två höll bra tempo för att vara en mittenbok, men det var nog för att det inte fanns särskilt mycket kvar att berätta till sista boken. Det var som en väldigt utdragen upplösning mest. Tror serien hade vunnit på att kortas ned till två böcker. Jag tycker ändå att den är läsvärd!

China Rich Girlfriend (Cray Rich Asians #2) - Kevin Kwan
Jag flög igenom första boken och har velat läsa andra delen sedan dess, men blev rätt besviken. Startsträckan var otrooligt lång. Tror det tog 200 sidor innan jag ens kände att berättelsen kom igång. Mot slutet blev det dock samma bladvändare som jag kände igen från förra boken. Sedan tyckte jag alla beskrivningar av lyxen och namedroppande var supertråkiga den här gången och skummade igenom stora stycken. Vi har fattat att de är rika.


Friläge - Yrsa Keisendal
Jag gillade språket i den här boken och njöt av läsningen, samtidigt som jag kände att jag saknade något hela tiden. Jag blir engagerad i historien och tycker det är smart hur den är indelad i tre delar som skiftar tid och perspektiv. Samtidigt som hoppen stör mig då det är lite som att börja om på en helt ny historia eftersom det tar ett tag innan de förankras i det gamla. Jag är helt för att inte säga skriva läsaren på näsan med sitt berättande, men kände ändå att den här boken lämnade lite för mycket osagt. Däremot ser jag fram emot att läsa mer av författaren i framtiden.

Min europeiska familj: De senaste 54 000 åren - Karin Bojs
Det är inte så ofta jag läser faktaböcker. Men varje gång jag gör det undrar jag varför jag inte gör det oftare. Den här boken var otroligt intressant. Det jag verkligen gillade med den var att jag kände mig rätt smart när jag läste, eftersom jag tyckte att jag hängde med i ett ämne jag egentligen inte har någon kunskap om. Inser att det är författarens förtjänst för att hon kan berätta på ett lättillgängligt sett. Jag har nu fått blodad tand för facklitteratur.1 kommentar: