fredag 2 februari 2018

Helgfrågan vecka 5


Välkommen helg! Du är efterlängtad som alltid. I skrivande stund håller jag på att koka en kopp te. Sedan tänkte jag sätta mig och läsa lite. Har hört rykten om att min sambo ska göra en kladdkaka. Det är i och för sig inte så svårt att tro på då han äter kladdkaka nästan varje helg, det är hans absoluta favorit så när en annan väljer godis på helgen gör han sig hellre en kladdkaka. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i det, men att få sno lite av hans nybakta kladdkaka är ändå himla gott! Så jag ser fram emot det. Men först, helgfrågan.

Vilken bok ligger på din första plats i vårens utgivning? 

Ärligt talat har jag alltid lite dåligt koll på nyutgivningar. Det är mer om det är någon författare jag verkligen följer som jag ibland har koll i förväg, eller de förlag jag följer på instagram. Men tittade runt lite på några av förlagens sidor nu och det verkar komma en hel del intressant. Det som fångade mig mest är nog Tionde våningen av Christina Herrström. Mycket för att hon skrivit Ebba och Didrik som är en av mina absoluta favoritserier, samt Tusen gånger starkare som jag också tycker är en bra bok. Den här verkar intressant den med, och framförallt var omslaget underbart. 

Bonusfråga: Hur ska det vara runt er när ni läser?
Jag är inte särskilt petig hur det ska vara. Det kan vara ljud runt omkring, ibland läser jag sittandes bredvid sambon i soffan när han tittar på tv. Jag kan också läsa var som helst, till exempel framför spisen medan jag lagar mat. Det är dock inte särskilt praktiskt.
Bäst fokus får jag nog däremot på kvällen när jag lagt mig. Då är det ingenting annat som distraherar mig eftersom jag bestämt att dagen är klar. Nästa steg är bara att släcka och sova. 

12 kommentarer:

 1. Jag brukar också ha dålig koll på vilka böcker som är på väg ut.

  SvaraRadera
 2. Haha brukar också läsa när jag lagar mat, nu lagar jag sällan någon avancerad mat men det är ändå lite bökigt speciellt om man glömmer bort tiden :p. Men det gör matlagningen roligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jaa, det är inte praktiskt. Men är det svårt att lägga ner boken så är det en bra lösning ;)

   Radera
 3. Herrström tror jag mig ha läst något av tidigare. Ebba och Didrik såg jag på TV. visst kan en läsa ungefär var som helst och när som helst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan rekommendera att prova. När det gäller Ebba och Didrik är serien bättre än böckerna. Tror faktiskt det var så att hon skrev serien först och sedan gjorde bok av det om jag minns rätt.

   Radera
 4. Jag kan nog läsa ungefär var som helst, men får jag välja så väljer jag tystnad. Alltid :)

  SvaraRadera
 5. Ljudbok och matlagning är en mycket trevlig kombination tycker jag. Även bakning och ljudbok fungerar mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ljudbok fungerar ibland lite bättre än fysisk bok. Såvida det inte låter högt vid stekning eller dylikt ;)

   Radera
 6. Jag blev tvungen att googla på Christina Herrström, och insåg att hon skrivit Glappet, den bästa teveserie som gjorts tror jag. Jag blev så berörd av den, frustrerad och arg och som hypnotiserad av handlingen. Jag har klickat hem boken Denzel som hon skrivit, så tack för påminnelsen om en bra författare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, den har hon också skrivit. Jag har dock inte sett den, men tänkt att jag ska göra det :)

   Radera
 7. Tionde våningen verkar intressant.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar att läsa innan jag ska somna men numera är jag så trött att jag sällan orkar.

  SvaraRadera