torsdag 30 november 2017

Helgfrågan vecka 48


Imorgon är det fredag OCH första december. Kan ju nästan inte bli bättre. Jag älskar julen och brukar vilja gå all in på julmys redan i november. Oftast brukar det ju vara okej eftersom 1:a advent brukar kunna falla in på en novemberdag. Så är det ju dock inte i år, och därför har jag inte riktigt vågat börja tjuvstarta. Men ikväll så åkte alla ljusstakar upp i fönstren. Tror helgen ska ägnas åt att göra lite julfint i resten av huset. Nu över till inläggets huvudsak, veckans helgfråga. Det här undrar Mia den här veckan:

Har du någon speciell julbok som du gillar? 
Bonusfråga: Vad gör du till advent? Någon speciell tradition?

Jag försöker komma på om jag har någon speciell julbok, med det är rätt tomt i huvudet. Det enda jag kommer på är en cd-skiva med olika julavsnitt från Astrid Lindgrens berättelser, inläst av henne själv, som jag brukade lyssna på långt upp i tonåren. En googling senare hittade jag den, den här var det. Vill minnas att det var väldigt mysigt. Tror minsann jag ska ta och leta reda på den cdn i mina gömmor.

Till advent har jag egentligen inte någon tradition. Men det brukar ju vara julskyltning i samband med det och det brukar jag försöka gå på. 

11 kommentarer:

 1. Vi hade julskyltning förr med lotteri och sådant men det försvann.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar se filmen med astrid lindgrens filmer hur de alla firar jul, små snuttar av bla pippi barnen i bullerbyn osv Den rullar några varv i december.

  SvaraRadera
 3. Å, Astrid Lindgrens underbara berättarröst - och sagor!

  SvaraRadera
 4. Har inte heller några traditioner till advent.

  SvaraRadera
 5. De berättelserna brukade jag och barnen lyssna på i bilen på väg till och från förskolan när de var små. Nu blir jag ju riktigt nostalgisk :)
  Jag brukar också vara tidigt igång med julförberedelser, men i år har jag inte tagit fram något pynt än faktiskt. Däremot är alla julklapparna till 19 personer köpta och inslagna, lussebullar bakade och pepparkaksdeg gjord, så jag tar det lugnt nu. I morgon blir det litet städning efter att hovslagaren varit här, och sedan byte av köksgardiner och uppsättning av adventsstjärnor och ljusslinga. Ha en fin advent!

  SvaraRadera
 6. Har inga stora traditioner till advent men det brukar bli glögg. Och risgrynsgröt. Och så åker adventsljusstakarna upp. Ha en fin helg och första advent!

  SvaraRadera
 7. bra att ta fram adventsstakarna just nu när det är mörkt större delen av dagen också!

  SvaraRadera
 8. Vi har inte heller fått upp adventsstakar - det känns att det är sent i år!

  SvaraRadera
 9. Astrid Lindgren är ju väldigt julig, speciellt Kajsa Kavat. Fast den kan jag inte läsa utan att gråta.

  SvaraRadera
 10. Något som kan skapa julstämning är förstås Astrid Lindgrens berättelser. :)
  Fixar i ordning granen till första advent, med ung kattdam i huset har den redan åkt i golvet en gång, men tror hon drog lärdom av de, läskigt med fallande plastgran... förstår nog nu att den inte funkar på samma vis som träden utomhus. ;)

  SvaraRadera
 11. Astrid Lindgren till jul kan ju aldrig bli fel.

  SvaraRadera