tisdag 21 november 2017

Veckans topplista med böcker jag ärligt talat inte gillat så mycket i år

Veckans topplista inne hos Johanna tyckte jag lät väldigt spännande. För böcker man inte gillar kan vara väldigt kontroversiellt, i alla fall när det är en omtyckt bok man inte gillar. Kollade igenom mina lästa böcker i år på Goodreads och passade nog hade jag gett 5 stycken betyg två av fem. Enligt Goodreads innebär en tvåa att man tycker boken är okej, så jag har alltså inte verkligen ogillat en enda bok hittills i år. Men dessa fem är inte mina favoriter direkt. De jag recenserat länkar jag till, om ni vill läsa mer om varför jag inte gillar dem.

1. Luftslott - Sheila O'Flanagan
Årets första bok var detta, och tydligen ett magplask. Jag minns faktiskt inte mycket om den, vilket väl egentligen talar för sig själv.

2. Om du vågar - Meg Abbot
Den här boken gav mig ångest, och därför blev betyget dåligt. Däremot inte sagt att det är en dålig bok.


3. En enda risk - Simona Ahrnstedt
Vet att många älskade den här boken, men jag tyckte den var seg och långdragen. Var besviken då jag funnit nöje i att läsa hennes tidigare böcker. Lånade faktiskt hennes senaste på bibblan idag, så får se om jag gillar den bättre.


4. Nowhere But Here - Katie McGarry
Jag har tyckte rätt bra om några av Katir McGarrys tidigare ungdomsböcker. Men den här var bara dålig. Långsam handling, tröttsamma stereotypiska karaktärer och den kvinnliga huvudpersonen svimmade och grät sig igenom boken typ. Inte min smak.


5. Just nu är jag här - Isabelle Ståhl
Den här boken är nominerad till Augustpriset. Jag gillade den inte. Har inte hunnit skriva någon recension om den än, men har tänkt att det kommer komma en. Bokens språk är bra, och den är lättläst och så. Men det var så mycket jag inte gillade med den ändå.


8 kommentarer:

 1. Inte läst någon av dessa och har heller inga planer på att göra. ;)

  SvaraRadera
 2. Känner bara till Ahrnstedts bok och jag brukar gilla hennes böcker.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av dem och kommer nog inte göra det heller.

  SvaraRadera
 4. Luftslott blev jag också besviken på.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst någon av dessa och det känns inte som att jag kommer att göra det ;)

  SvaraRadera
 6. Luftslott vet jag att jag har läst, men jag minns nog egentligen ingenting av den.

  SvaraRadera
 7. Intressant! Även om man inte direkt tycker de är skräp rakt igenom finns det alltid ett gäng som inte lever upp till förväntningarna eller som helt enkelt kanske är fel stil. :)

  SvaraRadera
 8. Ibland kan man ju må dåligt av att läsa en bok och inte tycka om den därför, men någon annan kan inte få samma känslor.

  SvaraRadera