onsdag 3 januari 2018

Fejk av E. Lockhart

Jag läste We were liars för några år sedan och det var mitt första möte med E. Lockhart. Boken tog mig med storm och sedan dess har jag tänkt läsa mer av henne men inte riktigt kommit mig för. Nu när hennes nyaste bok kom ut på svenska i höstas kände jag bara att nu måste jag läsa den. Så sagt och gjort.

Handling från Adlibris:
Imogen är karismatisk, föräldralös och på rymmen från sitt arv.

Jule är en fighter, en kameleont och en atlet.

En intensiv vänskap. Ett försvinnande. Ett mord, eller kanske två. En farlig romans, eller kanske tre. Lögner och lojalitet, förklädnader och svek. Den amerikanska drömmen, superhjältar, förövare och offer.

En tjej som vägrar ge folk vad de begär av henne.

En tjej som vägrar vara den hon en gång var.

Mina kommentarer:
Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den här boken. Hade det inte varit för att ögonen nästan gick i kors på kvällarna efter jobbet hade jag varit vaken hela natten och sträckläst den. Kapiteluppbyggnaden gör den väldigt beroendeframkallande. Den berättas nämligen baklänges. Sista kapitlet först och så hela historien i bakvänd ordning. Genialt om ni frågar mig! 

När det kommer till karaktärerna är det väldigt komplexa och intressanta personer vi får följa. Jag hade ärligt talat lite svårt att få grepp om dem. Mycket tror jag det beror på den omvända kapitelordningen. Själva början, det grundläggande, är ju upplösningen. Huvudpersonen är också rätt kick-ass, och ibland tycker jag bara det är så skönt att läsa om en person som beter sig som om hon är felfri. Samtidigt finns hela tiden känslan av att jag inte har någon aning om vad som händer. Vad är äkta och vad är bara ett spel?

Jag gillade den här boken väldigt mycket. Jag har dock förstått efteråt att har man bra koll på The Talented Mr Ripley känns denna kanske inte riktigt lika unik som jag tyckte. För i avsnittet från En förbannad podd där de recenserar den här boken sågar Sofia den lite grann just på grund av detta. Även om Lockhart nämner Mr Ripley i slutordet så tycker hon inte att den bara är "inspirerad av". Så har du läst böckerna om honom kanske du ska hålla dig borta från den här. Annars tycker jag du ska plocka upp Fejk omedelbart. För den är lättläst, den är trollbindande och ger dig garanterat ett ordentligt äventyr. 

Betyg på Goodreads: 5 av 5 stjärnor

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte också denna var ganska bra och svår att lägga ifrån sig. Ripley har jag dock inte läst men nu blev jag allt lite nyfiken..

    SvaraRadera
  2. Är lite nyfiken på den här :) Älskade We were liars (fast jag läste den på svenska), det var en bok jag sträckläste!

    SvaraRadera