lördag 15 september 2018

Hur gick det för mig att läsa alla Årets böcker 2018?

När de nominerade till Årets bok tillkännagavs i våras bestämde jag mig för att läsa dem alla, helst innan röstningen avslutades. En rolig utmaning som jag sett på flera håll tidigare år. Nu tänkte jag att vi skulle kolla hur det har gått. Till min hjälp har jag haft ett enkelt uppslag i min Bullet Journal.


Som ni kan se på bilden här över så har jag läst 9 av 12 böcker hittills. Inte illa tycker jag själv. Är även övertygad om att jag hade hunnit med alla vid det här laget om det inte vore för att jag slutade läsa nästan helt för två månader sedan. Det lustiga är att jag har två av böckerna jag såg mest fram emot att läsa kvar, Den svavelgula himlen och Mischling.

Jag har gillat att läsa alla böcker jag läst, men de har fått lite varierande betyg. Överlag har det blivit mest fyror uppenbarligen, vilket nog också är mitt vanligaste betyg. Ingen fullpoängare för mig bland de här. Så här i efterhand kan jag kanske ändå tycka att Stanna hos mig borde fått full pott från mig. Det är nämligen den boken jag gillat bäst och röstat flest gånger på. Med andra ord är den den jag hoppas ska vinna!

Nu är min förhoppning att jag läser ut de tre sista böckerna innan året är slut. Eller i alla fall innan vi får veta de nominerade för 2019.

Vilken bok har varit er favorit i år? Har ni hunnit med att läsa alla nominerade? Berätta i kommentarerna!

1 kommentar:

  1. Jag har inte läst alla nominerade, men jag har inte ens försökt göra det :p. De jag har läst är 1793, Mischling, Den lilla bokhandeln runt hörnet, Kvinnan i fönstret, Annabelle och Skrik tyst så inte grannarna hör. Favoriterna är 1793 och Kvinnan i fönstret! :)

    SvaraRadera