tisdag 15 oktober 2019

Tisdagstrion: Bäst just nu


Förra veckan hanns det inte med någon trio för min del. Men den här veckan är jag tillbaka och ska ta och ge er mina böcker på temat Bäst just nu. Det blir helt enkelt tre böcker som jag läst ut alldeles nyligen, faktiskt så nyss som nu i oktober, och älskat men inte hunnit blogga om än. Recensioner kommer dock här eller på Instagram vad det lider.
1. Gun Love av Jennifer Clement
Hade höga förväntningar och tyckte att första halvan var briljant. Sista delen i boken var inte riktigt som jag ville men helhetsintrycket blir ändå mycket bra. Inte minst för att Clements språk är underbart.

2. Välj mig av Christina Lindström
Absolut älskade Lindströmts nya ungdomsbok. Alla saker bara var så rätt i vad jag efterfrågar i mina ungdomsböcker.

3. Den hemliga historien av Donna Tartt
Äntligen har jag läst den här tegelstenen som alla älskar. Jag gillade den också otroligt mycket, men har inget till övers för den svenska översättningen av den här utgåvan. Hade blivit varnad om det innan, men ändå störde det min läsning. Ska läsa om den på engelska i framtiden och hoppas att den blir en fullträff då!

11 kommentarer:

 1. Clement ska jag läsa. Lindström känner jag inte till. Tartt försökte jag läsa på svenska men kom bara till hälften. intressant med översättningen

  SvaraRadera
 2. Välj mig har jag sett mycket positivt om på Instagram. Och Donna Tartts bok läste jag för länge sedan med behållning.

  SvaraRadera
 3. Tartts bok har jag läst och gillat :) De andra två är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 4. Den hemliga historien är den enda jag har läst i din trio. Gillade den inte alls, men tror att det kan bero på att jag är så där 30 år för gammal :)

  SvaraRadera
 5. Helt okända böcker för mig. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. tre böcker jag inte läst, tack för tips.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Tack för tipsen. Har inte läst dessa men Tartts bok har jag så den kommer att läsas så småningom.

  SvaraRadera
 9. Den hemliga historien gillade jag! Borde kanske läsa om den, för det var längesedan nu.

  SvaraRadera
 10. Så roligt att läsa om Välj mig! Den ligger högst upp i ungdomshögen just nu, och jag riktigt längtar! Den hemliga historien har jag inte läst, men jag är helt övertygad om att jag kommer älska den. Fattar egentligen inte varför jag inte bara tar tag i det?

  SvaraRadera
 11. Inte läst någon av dessa. Tack för tipsen!

  SvaraRadera