onsdag 11 december 2019

Just nu i december

Hos Kulturkollo har de en Just nu-enkät där de en gång i månaden kollar av hur statusen ser ut just nu. Det verkar vara en återkommande grej och jag tänkte hoppa på (med förhoppning om att de fortsätter nästa år). Så här ser det ut hos mig just nu. 

Just nu läser jag Pride and Prejudice av Jane Austen för första gången på engelska. Det är lite svårt att ta till mig den ålderdomliga språket på engelska, men är ändå lika bra som vanligt. Jag kämpar mig också igenom Kingdom of Ash av Sarah J Maas. Det går långsamt. 

Just nu tittar jag på årets julkalender på SVT. Och en himla massa bokvideos på Youtube. De få gånger jag tittar på en serie betar jag av de avsnitten av Suits som finns på Netflix. Är snart ikapp slutet där så hoppas de publicerar fler avsnitt så jag kan fortsätta. 

Just nu lyssnar jag på Klubben av Matilda Gustavsson. Började igår under promenaden och fastnade direkt. Synd det regnar så mycket idag att jag nog inte kommer ta någon promenad. 

Just nu längtar jag till julledigheten, även om jag är föräldraledig. Men jag ser fram emot att sambon ska vara ledig med oss i 17 dagar och att få skrota runt. Ta det lugnt samt göra alla små måsten här hemma som vi tydligen inte hinner med på den korta tiden det är helg. 

7 kommentarer:

 1. Jag längtar också väldigt, väldigt mycket efter julledighet, ska bli mycket skönt! Och jadå, vi tänker fortsätta med de här Just nu-inläggen även till våren, första lördagen i varje månad. Kul att du vill hänga på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt! Då kan jag räkna med att fortsätta under nästa år :)

   Radera
 2. Skrota är det bästa! Suits har många tipsat om och jag har inte kommit mig för. Bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan rekommendera serien! Den börjar bra, sedan hade den för mig en liten dipp några säsonger in, men nu tycker jag den tagit sig igen :)

   Radera
 3. Jag längtar också efter julledigheten då sambon är hemma med oss :D förstår dig precis! Men nu måste jag fråga vad "skrota runt" betyder, finlandssvensken här är förvirrad :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det betyder typ går runt och göra ingenting. Att du inte har något speciellt att göra. :)

   Radera
 4. Har försökt läsa Stolthet och fördom men aldrig tagit mig igenom den. Har dock inte gett upp om att läsa den en vacker dag.

  SvaraRadera