torsdag 2 januari 2020

Läsåret 2019

Det har blivit dags för en liten sammanfattning av mitt bokår. En litet uppsamlingsheat för att se över vad jag åstadkommit under året som gått. För det är lite så jag ser på varje avslutad bok - som ytterligare en uträttad sak. Vilket inte är helt fel med tanke på all den tid som faktiskt går åt för att läsa alla dessa böcker.

Året i siffror

Antal lästa böcker: 105 stycken 
Antal 5:or: 12 stycken
Antal 2:or: 14 stycken
Antal 1:or: 1 stycken

Antal kvinnliga författare: 75
Antal manliga författare: 27
Kombination (flera författare till samma bok): 3

Fysiska böcker: 62
E-böcker: 22
Ljudböcker: 21


Det varit ett bra läsår med rätt många minnesvärda böcker. På min instagram publicerade jag igår en topp 9 för året, som ni kan se här ovan, med böcker jag mindes lite extra från året, inte nödvändigtvis de som fått högst betyg. Det var en hård gallring för att bara välja ut 9 stycken. Därför slänger jag in 9 böcker till här som jag gillade lite extra i år. Med reservation för att jag i flera veckor efteråt kommer komma på någon mer som jag hade velat ha med..  


För första gången på länge har jag gett en bok lägsta betyget på Goodreads, nämligen Jag lämnar ekorrhjulet. Vad jag trodde var en 2:a i betyg när jag läst klart den blev sänkt till en 1:a när jag skulle skriva recensionen på Goodreads för jag blev så irriterad.

Litterära höjdpunkter:

I år gjorde jag någonting som jag inte gjort på hur många år som helst. Jag läste över 100 böcker! För mig är det en ordentlig bedrift (även om jag läste 98 stycken under 2018 så egentligen är det inte så många fler). Jag är även otroligt glad över alla följare jag fått på min instagram. Det känns lite som att bokvärlden nu för tiden är mer levande där än i bloggvärlden. Jag håller dock fortfarande ett krampaktigt tag om min blogg också, jag vill inte ge upp friheten i text som den innebär.


Personliga höjdpunkter:

På det personliga planet är årets självklara höjdpunkt födelsen av min son. Ingenting annat jag gjort i år har fått mig att känna lika mycket.

Nu har vi kickat igång det nya året och jag ser fram emot att fylla det med nya böcker att läsa. 
God fortsättning! 


1 kommentar: