onsdag 28 oktober 2020

Stanos Volta av Anna Jakobsson Lund

Anna Jakobsson Lund är en av mina favoritförfattare. Därför nästan studsar jag av glädje så fort hon ger ut nya böcker! Har älskat alla tidigare böcker jag läst av henne (de har alla landat på 4 eller 5 i betyg). Därmed har jag nästan slutat bli nervös över att de inte ska leva upp till mina förväntningar. 

Serie: Intergalaktiska akademin #2
Lästes som: Häftad bok
Förlag: Annorlunda Förlag
Köpställen: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln

Tack för Anna och Annorlunda Förlag för recensionsexemplar!

Kan innehålla spoilers för tidigare delar. 

Handling:
Att komma tillbaka till Centes Omega efter händelserna på maskhålsstationen blir inte som någon trott. En humanfientlig stämning sprider sig, och den drabbar Alysia hårt. Men är det verkligen människor som står bakom de våldsamma attentaten? För att få reda på mer om gruppen som kidnappade dom tar Bellix och Maczek ett drastiskt beslut. Samtidigt har Leonide egna planer, och hon behöver Pis hjälp. Men han kämpar mot sin egna kropp, den prövning som alla arjaner genomgår. Är han stark nog att klara det, när han lever skild från sin gemenskap

Mina kommentarer:
Jag gjorde en omläsning av Czentes Omega ett par veckor innan jag tog tag i den här. Det var ett smart drag för nu hade jag redan koll på alla karaktärer och deras arttillhörighet när jag började läsa. För såklart fortsätter den här boken i samma stil som den första med att vi skiftar perspektiv mellan karaktärerna i gänget. Något jag tyckte var lite rörigt i första boken men älskar nu när jag känner dem och har koll på vilka de är. Det gör att allihopa känns mycket mer nyanserade då vi både för höra dem inne i deras eget huvud men också se dem genom andras ögon. 

Den här boken tar vid där den första slutade. Intrigerna byggs på och relationer utvecklas. Lika mycket som jag älskar de politiska aspekterna, älskar jag de spirande relationer som vi kan ana i karaktärernas sätt att vara. Liksom den förra boken är den här fullspäckad med action och problem som måste övervinna. Men den ger också en djupare inblick i olika slags relationer och personliga problem. Blandningen tilltalar mig och gör att jag får svårt att lägga den ifrån mig då det hela tiden är någon viss händelse jag måste läsa vidare för att få svar på.

Jag kan inte låta bli att imponeras över den värld vi får ta del av. Den känns genomtänkt och trovärdig. Under den tiden jag läste kom jag på mig själv med att tyst använda ordet "mervas" själv när jag stötte på någon person jag inte riktigt höll med. 

Anna Jakobsson Lund har i tidigare böcker visat att hon inte räds för mer ingående intima scener, och det dyker faktiskt upp ett par här också. Jag älskar det när det görs på rätt sätt, vilket det görs i det här fallet. Nu ser jag fram emot nästa bok. Lika mycket för att få veta vad som kommer hända efter den intensiva avslutningen på boken som för att få se relationerna mellan karaktärerna utvecklas ännu mer. 

Betyg på Goodreads: 5 av 5 stjärnor

1 kommentar:

  1. Längtar också efter nästa bok! Det är så intressant och levande värld hon byggt upp :)

    SvaraRadera