måndag 7 december 2020

Litterära tankar #3

 Efter en stark start tog det nu tre månader att få till ett tredje av de här inläggen. Jag skyller allting som inte går exakt som jag vill på livet nu för tiden. Tycker allting känns lite kaosartat mest hela tiden. 

↠ Jag är så himla exalterad över att året snart är slut och att det är dags att börja fundera på läsmål för nästa år. Det roligaste är att göra planerna för mig, inte att hålla dem, haha. 

↠ På tal om läsmål så har jag såklart en TBR-hög även för december. Jag har funderat lite över deras vara eller icke vara under året. Månadens höjdpunkt är nämligen när jag får plocka ihop dem, gud vad jag älskar att göra en TBR-hög. Sedan vill jag plocka upp helst alla böcker på en gång den första veckan. Men ju längre in i månaden vi kommer, desto mer tappar jag suget och börjar fundera på vad jag ska välja till nästa månad. Ungefär som att det räcker att de ligger i högen för att intresset ska mattas av. Har inte kommit fram till något beslut om hur jag ska göra nästa år än. 

↠ Något som har fungerat utomordentligt bra det här året är min TBR-jar. Jag har en burk där jag lagt lappar med alla mina olästa böcker och sedan dragit en per månad. Fått läst en hel del böcker som garanterat hade stått kvar i olästhyllan annars. Eftersom jag ändå någonstans vill läsa alla böcker jag har så blir jag exalterad av den som dras vilket räcker för att jag ska vilja läsa den. 

↠ Jag tycker själv att jag har så dålig koll på nya releaser och även att jag har svårt att få intresse för dem. Men i november släpptes det två böcker på svenska som jag länge sneglat på på engelska. Därför var det lätt för mig att bli exalterad över dem. Tursamt nog för mig fick jag recensionsexemplar av båda (jag som nästan aldrig frågar). Det är Hjärtlinjer (The Vanishing Half på engelska) av Brit Bennett och Station elva (Station eleven på engelska) av Emily St. John Mandel. Båda med väldigt snygga omslag som ni ser. 
1 kommentar:

  1. Är jättenyfiken på både Hjärtlinjer och Station elva!

    SvaraRadera