fredag 10 juni 2016

Bokbloggsjerka 10-13 juni

Äntligen är det en fredag med dags för jerka hos Annika igen. Den här veckan är det dock inte en fråga som jag känner att jag kan ha jättemycket åsikter om, men eftersom jag saknat jerkan så tänker jag vara med ändå.

Denna vecka undrar Mia Eggiman vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf?

Jag har aldrig mottagit ett recensionsexemplar i något format så om just det har jag inte så mycket åsikter. Därmemot kan jag delge mina generella åsikter kring de olika formaten. 

För även om jag föredrar fysiska böcker så har jag ingenting emot att läsa e-böcker. I och med att jag har en surfplatta så går det att läsa in både e-pub och pdf. Det jag tycker är tråkigast med e-böcker av olika slag är dock att de saknar omslag. Det är bara något tråkigt, enfärgat försättsblad med romanens namn på. Om jag nu ska ha e-böcker vill jag faktiskt inte gå mist om omslaget. Det ger ju nästan halva känslan till boken! För jag väljer även mina fysiska böcker med omsorg när det finns olika omslag att välja mellan på en bok. 

23 kommentarer:

 1. Jag kan inte tänka mig att läsa på en surfplatta, skulle inte klara bakgrundsljuset i mer än tio minuter, men jag vet att många inte har ont av det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just bakgrundsljuset är det som en del gånger får mig att välja surfplattan. På natten när man inte vill tända lampan för att störa den andra som sover till exempel, men ändå vill kunna läsa. :)

   Radera
 2. Som prisutvecklingen ser ut blir vi nog tvungna att vänja oss, recensenter och vanliga bokläsare, vid de digitala böckerna. Men visst, papper är papper och den känslan ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte pappersböckerna kommer försvinna. Men att e-boken blir större och större är ju inte så konstigt i ett samhälle där tekniken utvecklas i den takt den gör.

   Radera
 3. Intressant svar. Jag håller helt med om omslagen på e-böcker. Det är så jäkla irriterande när man inte får ett "riktigt" omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tar ner känslan av boken så himla mycket tycker jag.

   Radera
 4. Som prisutvecklingen ser ut blir vi nog tvungna att vänja oss, recensenter och vanliga bokläsare, vid de digitala böckerna. Men visst, papper är papper och den känslan ...

  SvaraRadera
 5. Jag läser enstaka e-böcker, men föredrar absolut pappersböcker. Omslagen håller jag helt med om - de är en viktig del av bokupplevelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det jag också känner :)

   Radera
 6. Jag läser enstaka e-böcker, men föredrar absolut pappersböcker. Omslagen håller jag helt med om - de är en viktig del av bokupplevelsen.

  SvaraRadera
 7. Har läst några e-böcker i träningssyfte men elektroniska format funkar inte för mig. Papersbok är det som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte det går att likställa med pappersboken. Ser det snarare som ett komplement ibland :)

   Radera
 8. Jag orkar inte riktigt med att läsa e-böcker, känslan försvinner för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig på sätt och vis där! Men jag läste mycket kurslitteratur som e-böcker för det var ända sättet att få tag på dem, så lärde mig uppskatta dem mer då faktiskt.

   Radera
 9. Jag har börjat vänja mig med att läsa e-böcker. Men vissa böcker vill jag absolut ha som fysiska exemplar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar helt klart fysiska böcker oftast! Men ser poängen med e-böckerna ibland. Köper dock sällan e-böcker utan lånar mer.

   Radera
 10. Håller med om att det är trist utan bokomslag. Hur oviktigt det egentligen är för själva innehållet är det ändå något man kan sakna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, innehållet påverkar det ju inte. Men tycker faktiskt det påverkar känslan av själva boken i sig.

   Radera
 11. Omslag i färg är också en av de saker som jag saknar när jag läser e-böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så tråkigt. Hur svårt kan det vara att ha med omslagen på e-böcker också?

   Radera
 12. Jag tror jag skulle tycka det var jobbigt att läsa en hel bok på en surfplatta faktiskt.

  SvaraRadera