lördag 24 februari 2018

Helgfrågan vecka 8

Här sitter jag innan klockan sju en lördag, men en kropp som skakar av trötthet. Det finns en rimlig förklaring. Jag måste åka till jobbet om 45 min, då jag jobbar helg den här veckan. Tröttheten kommer sig av att jag igår sprang över 3 km. Vad är det med det då, kanske ni undrar. Jo, jag har aldrig sprungit så mycket i ett sträck för jag är en sjukt otränad människa, i alla fall när det kommer till löpning. Men mitt mål för i år är att lära mig. Tyvärr är ju träningsvärk en bieffekt av att delmål blir uppfyllda.

Nog babblat om detta nu, för det var helgfrågan vi skulle svara på.

Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till?
Jag får aldrig förfrågningar om att läsa böcker från förlag. De böcker jag får därifrån är sådana som jag frågar efter själv. Ibland kommer det förfrågningar från en författare själv. Då brukar jag läsa lite om vad boken handla om och ta beslut. Hittills har jag aldrig tackat ja då böckerna inte låtit som något jag gillar. Det är mycket deckare och spänning och den genren läser jag nästan aldrig på grund av ointresse. Ska jag tacka ja till en bok utgiven av författaren själv, eller via ett mindre förlag, vill jag känna att det verkligen finns ett intresse att läsa den. För annars är risken stor att det blir en dålig recension och det känns inte särskilt schysst. Sedan är det mycket tiden också såklart. Jag har så många böcker att läsa att jag inte har tid att lägga energi på en bok jag inte tror är bra. 

Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?
Just nu läser jag Beckomberga - Ode till min familj av Sara Stridsberg och lyssnar på Caraval av Sthepanie Garber. 

11 kommentarer:

 1. Det känns som om deckare är den vanligaste formen av böcker som ges ut både av förlag och ligger i lådor hos aspirerande författare.

  SvaraRadera
 2. Det är klart att man måste känna för att läsa boken, annars finns det ingen anledning att tacka ja.

  SvaraRadera
 3. Just det ... gymmet, var det :) Usch ... Har inte varit där i år än.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja tacka ja till allt, även det som ligger lite utanför vad jag brukar läsa, men tiden räcker inte riktigt till.

  SvaraRadera
 5. Beckomberga har jag sett som teater men det blev inte av att läsa. Sparade in lite lästid där ;)

  SvaraRadera
 6. För några år sedan hade jag sällskap på promenaderna, och efterhand började vi jogga och sedan sprang vi ungefär sex kilometer. När hon flyttade var det inte lika kul att springa ensam, så sedan dess har jag inte joggat/sprungit. Jag har kommit en bit på vägen, jag har skrivit ut ett löpprogram, från 0 - 5 km på x antal veckor. Så snart det är barmark skall jag börja jogga litet smått. Än så länge tar jag promenader i snön, så litet förberedande träning blir det i alla fall :) Lycka till med fortsatt träning!

  SvaraRadera
 7. Självklart måste man känna sig intresserad för att tacka ja till en bok man blir erbjuden på det viset. Annars blir det ju lika fel som när förlag skickar överraskningsexemplar som inte alls passar en, svår situation tycker jag. Hur man tacklar sånt får jag fundera på... ;)

  SvaraRadera
 8. Precis, ingen blir glad om man läser en bok som inte passar en. Så då är det lika bra att tacka nej.

  SvaraRadera
 9. Jag tackar ja till färre böcker nu än förr, det har blivit en fråga om tid.

  SvaraRadera
 10. Jösses springa skulle jag nog aldrig kunna göra.

  SvaraRadera