tisdag 13 februari 2018

Veckans romantiska topplista

Idag har jag en riktigt trött tisdag, men då passar det väl utmärkt att försöka pigga upp mig lite med att tänka ut några riktigt bra romantiska böcker. Veckans topplista inne hos Johanna är nämligen, inte helt otippat, inspirerad av den kärleksfulla dagen som infaller imorgon. Jag tänkte faktiskt fokusera på ungdomsböcker den här gången, och då menar jag inte de som innehåller insta-love där karaktärerna knappt hunnit se varandra innan de börjar bedyra sin kärlek.

1. Expert på att rodna av Katarina von Bredow
En mysig ungdomsroman som innehåller vänskap, kärlek och intriger. Slår mig nu att jag kanske tipsat om den förut, men den tåls att tipsas om igen!

2. Så har jag det nu av Meg Rosoff
Det är krig i Amerika och Daisy skickas till sina kusiner i England. Men hon har knappt hunnit dit innan kriget är ett faktum även där. Det är ingen lättsam historia det här, men den är viktig och det finns en väldigt fin kärlekshistoria mellan Daisy och kusinen Edvard. Har du problem att läsa om kärlek mellan kusiner ska du nog däremot inte läsa den här boken, bara som en liten varning.

3. Simon & Sophie av Emma Granholm
Simon och Sophie går i samma klass men pratar knappt med varandra då de tillhör helt olika skikt i klasshierarkin. Men så kommer det sig att Sophies pappa flyttar in i huset bredvid Simons och att Sophie ett lov är helt ensam när alla hennes kompisar åkt iväg. När Simon nu ändå bor mittemot så är han bättre att umgås med än ingen. Jag är rätt svag för berättelser om personer som blir förälskade över bestämda grupperingar eller gränser.

4. Eleanor & Park av Rainbow Rowell
Handlar om utanförskap och att hitta gemenskap där du inte väntade dig det. Den handlar även om att våga släppa taget och förälska dig i någon. En väldigt fin historia där de viktigaste händelserna utspelar sig på en skolbuss.

5. Idag är allt av Nicola Yoon
Okej, inte insta-love var det. Men den här får vara undantaget som bekräftar regeln. Handlar om Daniel som tror på kärlek vid första ögonkastet, och Natasha som inte gör det, och en dag när deras vägar möts. Självklart finns det kärlek men en hel del familjeproblem och vetenskap också.


10 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna på din lista. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Idag är allt läste jag för inte så länge sen, tyckte verkligen om den!

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av dessa, men jag läser inte ofta romantiska böcker.

  SvaraRadera
 4. Känner till flera av böckerna men har inte läst. Blir inte romantik så ofta ;)

  SvaraRadera
 5. Har bara läst Eleanor & Park på din lista :) Men lyssnar på En förbannad podd och i avsnittet jag är på nu ska de prata om Så har jag det nu! :)

  SvaraRadera
 6. Nej, här har jag inte läst någon, fast några jag tänkt läsa.

  SvaraRadera
 7. känner till flera av böckerna men har inte läst någon av dem

  SvaraRadera
 8. Här fanns det flera böcker jag känner till men ingen jag har läst.

  SvaraRadera
 9. Nicola Yoons bok har jag kikat på i biblioteket. Men inte läst än i alla fall.

  SvaraRadera