torsdag 7 februari 2019

Helgfrågan vecka 6

Den här veckan har rusat förbi i en rasande takt. Jag hade tänkt publicera både någon mer recension och en månadssammanfattning, men inte kommit längre än att jag börjat skriva på inläggen. Tur jag är ledig i tre dagar nu så kanske jag kan få bloggat lite grann i alla fall. Den här helgen är jag gräsänka vilket innebär så mycket lästid jag vill. Hoppas bara att läslusten infinner sig också.

Eftersom det är torsdag är det också dags för Mias Helgfråga som den här veckan handlar om en av årets höjdpunkter.


Har du hittar några "måsten" att köpa på bokrean?

Bonusfråga: Följer du några tips för att inte åka dit på alla förkylningar som går nu?

Faktum är att jag är besviken på årets rea. Titta ivrigt igenom alla nätbokhandlar häromdagen när förhandsbeställningen släpptes men hittade inte en enda bok jag var intresserad av. I alla fall inte till det priset som var. Jag tycker nämligen inte att 99 kr för en bok som funnits ute i några år är särskilt billigt när jag känner igen den från tidigare reor. Så det lutar åt att det kanske inte blir någon beställning för mig i år. 

Jag ska dock titta igenom er andras måsten och hoppas att jag missat något guldkorn. Annars kanske det slinker ner något i slutet av rean när de sänker sina priser ytterligare. En del böcker känns bättre ju lägre priset är.

Såg dock att antingen Bokus eller Adlibris hade med min senaste favoritbok "Little Fires Everywhere" på sin rea. Så kan rekommendera den till er som inte läst den. 

Jag vet inte om jag är rätt person att ge tips om att hålla sig borta från förkylning då jag för tre veckor sedan låg däckad i just en sådan. Men mitt bästa tips är något så enkelt som att tvätta händerna. Ingen huskur kan fungera lika bra som att ha bra handhygien. Jag tvättar ALLTID händerna när jag kommer hem till exempel, innan jag gör något annat. 

14 kommentarer:

 1. En del böcker är det verkligen inte reapriser på.

  SvaraRadera
 2. Nej det är dyrt på bokrean nu förtiden och utbudet är inte heller som det var förr! Ja att tvätta händerna när man kommer hem känns som rätt smart sätt att slippa bli förkyld.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte hunnit titta mer än flyktigt på bokrean, men jag såg nog en del som jag kunde tänka mig. Ska förhoppningsvis hinna titta mer i helgen.

  SvaraRadera
 4. jag tycker att det var alldeles för många helt nya böcker med på rean. och som du säger inte så billiga böcker. jag är ganska duktig på att tvätta händerna också

  SvaraRadera
 5. har aldrig beställt i förväg, lite impuls i riktig bokaffär kan det bli.

  SvaraRadera
 6. Enligt Churchill ska champagne vara kall, torr och gratis. Böcker ska vara bra och billiga ;)

  SvaraRadera
 7. Är också långledig, skönt! Har ingen koll på bokrean. Lånar mest böcker på jobbet.

  SvaraRadera
 8. Alla böcker håller definitivt inte reapris.

  SvaraRadera
 9. Ja, bokrean har nog varit ett koncept som levt på ett gott rykte länge ... men, ska den verkligen finnas kvar?

  SvaraRadera
 10. Det där med att tvätta händerna är ju ett bra tips!

  SvaraRadera
 11. Att tvätta händerna är alltid bra, men sen är jag "skadad" efter att ha jobbat i vården.

  SvaraRadera
 12. Tvätta händerna är verkligen viktigt.

  SvaraRadera
 13. Nej, bokrean är inte vad den varit, inga superbilliga priser. Iofs skulle jag inte köpa något annars heller, lånar bara på bibliotek utöver ev. recex.

  SvaraRadera
 14. Tvätta händerna är superviktigt. Det gör jag jättenoga i förkylningstider, men det har inte hjälpt. Har varit sjuk i fyra omgångar under loppet av ett år.

  SvaraRadera