måndag 23 september 2019

Nya böcker hittills i år

Jag tror inte att jag har visat upp en enda nyinköpt bok det här året. Vilket är lite konstigt. Troligen har jag det inte eftersom jag visar upp nästan alla på Instagram. Jag upptäcker att jag prioriterar Instagram mer och mer eftersom det trots allt är lite fler som hänger där. Men vill samtidigt inte ge upp bloggen, för jag gillar att läsa andras bloggar, och att kunna gå tillbaka i min egen och se vad jag läst.

Den uppmärksamma undrar nu om inte jag hade något slags köpstopp det här året. Det stämmer! Ett av mina mål för året var att bara köpa en ny bok i månaden, eller total tolv över hela året. Hur det har gått beror på hur en väljer att se det. Men vi tar oss en titt på de månader som gått hittills av året.

Januari
Året började bra med inte en enda köpt bok i januari

Februari
I februari köpte jag planerat King of Scars eftersom jag längtat efter den så länge (har fortfarande inte läst den..). Jag köpte även avslutande delen i Throne of Glass-serien: Kingdom of Ash, samt en otroligt snygg utgåva av Pride and Prejudice. Eftersom jag läst Jane Austens bok förut så räknas inte den in i årets mål.


Mars
I mars gick den lokala bokhandeln i konkurs och hade 70% rabatt på sin utförsäljning sista öppna dagen. Jag bestämde mig att det var en särskilt händelse som inte skulle räknas med i mitt mål för året och köpte en del böcker för nästan inga pengar alls. Nämligen följande: Pachinko, Half Lost, Half Bad, Masja, Evig natt och Liv efter liv. Den enda jag läst innan var Liv efter liv.


April
I april fyllde jag år och hade redan innan bestämt att jag skulle få göra en födelsedagsbeställning, fast att den ändå skulle räknas in i årets mål. Köpte Half Bad (eftersom jag köpt del två och tre på utförsäljningen månaden innan), A Gathering of Shadows och A Conjuring of Light (del två och tre i en serie där jag ägde första delen redan) och Circe.

Maj
I maj köpte jag ingen bok. Kände att jag handlat nog tidigare månader.

Juni
En kväll i juni fick jag för mig att skriva till Anna Jakobsson Lund och fråga om hon hade några ex av sin Systemet-trilogi, efter att blivit irriterad på att de inte fanns i samma format på internetbokhandlarna. Det hade hon och då var jag såklart tvungen att köpa Tredje principen, Enda vägen och Aldrig ensamma. Passade även på att köpa Equilibrium som jag älskade men inte ägde själv och därför inte räknas in i årets mål. (På bilden är även en extrabok hon skickade med som såklart inte heller räknas.)

Juli
I juli åkte vi på utflykt till grannstaden och gick in på bokhandeln. De har en outlet-källare där jag hittade en bok av Peter Pohl jag inte läst, Nu heter jag Nirak, för jättebillig peng. Jag handlade även de två första delarna av Maria Gripes Skuggserie, Skuggan över stenbänken samt ...och de vita skuggorna i skogen. De nya utgåvorna är så himla snygga och de jag redan äger är rätt fula, men är redan lästa flera gåner och räknas därför inte med i årets mål. För att komma över en gräns som behövdes för lite extra rabatt var jag tvungen att slänga med en pocket. Det blev Utvandrarna, eftersom jag vill läsa om serien och de är så snygga i sina broderade omslag.


Augusti
Efter att ha läst om så många som älskat Where the Crawdads Sing så kunde jag inte motstå att klicka hem den förra månaden. Ångrar mig inte, även om jag inte läst den än.


September
Så är vi framme i september och realtid igen. Den här månaden har jag också beställt böcker, som beräknas komma fram vilken dag som helst. Efter att hur länge som helst ha velat köpa så att jag har hela The Raven Cycle på engelska (eftersom de aldrig gav ut den sista boken på svenska så stt jag kan få den komplett) så köpte jag de tre första: The Raven Boys, The Dream Thieves och Blue Lily, Lily Blue. Känns bra i hjärtat att ha hela serien på ett och samma språk, och jag har såklart läst dem alla så det räknas ej. Bilden är på alla men den sista boken hade jag sedan innan. Jag köpte även American Gods eftersom det är nästa bok i min bokcirkel och jag vill äga den här boken.

Det vi kan konstatera efter det här är att jag redan har misslyckats med mitt mål. Genom att tänja lite på vad som gills kan jag få årets inköp till tretton stycken. Då är det ändå tre månader kvar av året och jag vet att jag kommer köpa någon mer bok innan året är slut. 

5 kommentarer:

 1. Where the Crawdads Sing vill jag verkligen läsa! Har hört så mycket bra om den.

  SvaraRadera
 2. Rensar du ut eller köper bara större bokhyllor? Jag tycker att det ser så kul ut att du handlat så mycket nya böcker, men såklart, inte om man har köpstopp kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rensar när det behövs. Men när vi flyttade till hus för 2 ½ år sedan gick jag från 2 överfulla bokhyllor till 5 så det har funnits plats. Fram till nu ungefär när det börjar bli så fullt att det ligger böcker ovanpå böcker osv igen..

   Radera
 3. Jag är ändå imponerad! Vågar inte ens räkna hur mycket jag har köpt. Är definitivt tresiffrigt. Bara idag köpte jag 8 böcker ��

  SvaraRadera