tisdag 10 september 2019

Tisdagstrion: Norrland

Nu är det tisdag och trio igen. Jag har inte hunnit skriva något inlägg sedan förra tisdagen. Borde verkligen se till att få upp en sammanfattning för augusti innan september också är över. Men nu är det dags för trion innan tisdagen tagit slut. Temat för den här veckan är Norrland som det som vanligt ä fritt att tolka som du vill.


1. Tio över ett av Ann-Helén Laestadius handlar om Maja som bor i gruvstaden Kiruna som på grund av den intensiva gruvdriften måste flytta delar av staden. Majas hus är ett av dem och hon är livrädd att marken ska rämna under deras hus, samtidigt som hon absolut inte vill flytta.

2. Glupahungern av Andrea Lundgren läste jag för rätt många år sedan och minns inte så bra. Men jag kommer ihåg att jag verkligen gillade den. Den beskrivs som en släktkrönika och jag minns att fokus låg på kvinnorna i berättelsen. Samt att det var något mystiskt med skogen gården låg vid som påverkade dem.

3. Ättlingarna. Hotet av Mats Söderlund har jag faktiskt inte läst. Men en i min bokklubb har talat varmt om trilogin och jag är nyfiken på Hotet som är den första boken. Det är ungdomsfantasy  (urban fantasy) som utspelar sig i ett framtida Västerbotten där klimathotet blivit vardag och katastroferna avlöser varandra.

10 kommentarer:

 1. Känner inte till någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Spännande. Kände inte igen någon av de här. Tio i ett blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Aldrig hört talas om dem, men jag tycker alla tre låter intressanta!

  SvaraRadera
 4. Tio över ett ska jag läsa någon gång, den står här och väntar i hyllan.

  SvaraRadera
 5. Nya böcker för mig, allihop. Det vore kul att läsa något om flytten av Kiruna.

  SvaraRadera
 6. Tio över ett gillade jag verkligen :)

  SvaraRadera
 7. Jag hörde också om Mats Söderlunds trilogi någonstans men har inte läst den.

  SvaraRadera
 8. Låter som spännande böcker alla tre. :)

  SvaraRadera