tisdag 24 september 2019

Tisdagstrion: Verklighetsflykt


I veckans tisdagstrio hos Ugglan & Boken är temat verklighetsflykt. Ett väldigt brett tema då det går att tolka på otroligt många sätt. Men den absoluta verklighetsflykten för mig är att läsa fantasyböcker. Det är ju också en av de genre jag gillar bäst. Så därför tänkte jag passa på att tipsa om det idag.


 

1. Equlibrium av Anna Jakobsson Lund
Jag har tipsat om den här boken förut, men gör det igen då jag älskar Annas författarskap. I den måste huvudpersonen Ari fly från livet som lovande kemist efter ett inbrott i labbet som slutar med en olycka där hen av misstag råkar använda sin inneboende kraft. Ari beger sig till staden Porto du Luando som är full av rövare, smugglare och illusionister. Den perfekta platsen att hålla sig borta på eftersom de flesta där lever sitt liv i skuggan.

2. Odinsbarn (Serie Korpringarna) av Siri Pettersen
En fantastisk serie med rötter i den nordiska mytologin som handlar om Hirka. Hon är inte som alla andra, hon saknar nämligen svans vilket gör att hon sticker ut i den lilla byn där hon bor. På sin femtonårsdag får hon veta att hon inte alls blev av med den i en olycka som barn, som hon alltid har trott. Istället har hon aldrig haft någon. Hon är ett Odinsbarn, ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Snart är hon både fruktad, jagad och hatad av de hon växt upp med.

3. The Queen of the Tearling av Erika Johansen
Första delen i serien med samma namn om Kalsea som uppfostrats i lönndom efter att hennes mamma som var drottning mördats. Boken börjar på Kelseas 18-års dag när det är dags för henne att inta sin tron och lära sig vad det innebär att vara drottning och att styra ett land.

Bubblare: Tre serier jag vill läsa
1. Mistborn av Brandon Sanderson
2. A Song of Ice and Fire av George R R Martin
3. Hela The Wheel of Time av Robert Jordan (läst 2 av böckerna än så länge)

12 kommentarer:

 1. Håller på med del två i Korpringarna just nu och tycker verkligen om den :)

  SvaraRadera
 2. inte läst dessa, är lite känslig för vissa omslag

  SvaraRadera
 3. Odinsbarn gillade jag mycket! Har läst en av Anna Jakobsson Lund och den gillade jag. Sen är ju hon från Sundsvall :-)

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Jag måste verkligen ta mig i kragen och läsa Jakobsson Lund. Korpringarna har jag sett just hos Vargnatt och varit nyfiken på. Den tredje var ny för mig.

  SvaraRadera
 6. De här böckerna känner jag inte till. Fantasygenren har ju blivit så stor och det finns ju alla möjliga sorter och vinklingar. Jag har väl inte komit närmre än Sagan om ringen och Begravd jätte som åtminstone har drag av fantasy.

  SvaraRadera
 7. Fina omslag. Odins barn ligger fortfarande i en läshög någonstans i detta hus.

  SvaraRadera
 8. Än så länge har jag inte läst något av Anna Jakobsson. Varför vet jag inte, har ju hört så mycket bra om hennes böcker. Odinsbarn står och väntar i hyllan! :)

  SvaraRadera
 9. Odinsbarn har jag tidigare tänkt att jag skulle läsa efter att ha sett dem bli omtalade på många bloggar, men jag har alldeles glömt bort den. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 10. Odinsbarn borde jag ta tag i. Snart.

  SvaraRadera
 11. tre böcker jag inte läst. men Anna Jakobsson från Lund är jag nyfiken på. Erika Johansen känner jag inte till

  SvaraRadera
 12. Equlibrium har jag läst i år (tyckte den var ganska förvirrande... skyller på generationsklyftan) och Odinsbarn står i hyllan, påbörjad, dock kom annat emellan.

  SvaraRadera