torsdag 6 oktober 2016

En riktigt höstig lista!

Har sett den här höstlistan på en del olika bloggar nu och kände mig själv sugen på att göra den. Hösten är ju en favoritårstid hos mig så hoppas på en riktigt härlig tid framöver nu. 

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?

Jag vill läsa allt på en gång som vanligt. Men jag är väldigt sugen på att ta tag i lite fantasy nu under hösten. Fortsätta på Kretsen-serien och kanske till och med en del av The Wheel of Time.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Oj, jag har läst så många böcker i skolan som sedan blivit favoriter. Minns när jag i 3:an läste Den vita stenen och älskade den. På högstadiet läste jag Ondskan och Bläckhjärta bland annat och älskade båda. På gymnasiet är The Picture of Dorian Grey den jag minns på rak arm att jag gillade. Sedan har jag ju en kandidatexamen i litteraturvetenskap så på högskolan har jag läst flertalet favoritböcker. 

I skolan älskade jag syslöjd och språklektionerna. Läste massa språk på gymnasiet för jag hade fått för mig att jag ville bli översättare. Så blev det inte.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?Läskiga böcker kan jag uppskatta. Läskiga filmer hatar jag! Har blivit tvingat att se sådana på filmkvällar i mina dar och har hittills inte sett en enda jag uppskattar. Förstår inte grejen med att bli skrämd så där.

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Bra fråga. En riktigt bra fantasybok som du kan drömma dig bort i skulle jag säga nu eftersom jag känner fantasy-suget. The Queen of the Tearling är en riktigt bra första del av en serie till exempel. 

5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Det här var ingen svår fråga. Svaret är alltid te. Oavsett vilken tid det är på året. Te är livets dryck!4

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Min spontana tanke var nej. Men självklart finns det saker att se fram emot i höst. Mysiga promenader nu när löven börjar ändra färg och falla av träden. Att få gosa in sig i halsdukar och kunna ha raggsockar på sig utan att folk tycker man är konstig. Och så har jag planer på att köpa min första egna bil inför vintern. Ser så mycket fram emot att inte behöva streta iväg till jobbet på cykel i kyla och blåst om någon månad. 

Om du gör eller kanske redan har gjort listan, lägg gärna en kommentar så jag kan ta och kolla in den. Är nyfiken på vad andra svarar. 


2 kommentarer:

  1. Det är verkligen mysigt att få börja klä sig i höstkläder! Stora varma tröjor och sockar :D

    SvaraRadera
  2. Har sett den här hos så många nu men ännu inte gjort själv. Men nu! Älskat hösten. Och å vad sugen på fantasy jag blev av dina tips!:)

    SvaraRadera