onsdag 5 oktober 2016

Veckoutmaning: Drömmar och längtan

Jag är så sporadisk i mitt deltagande i utmaningar. Det är därför att vissa gånger känner jag att jag inte har något bra svar och då deltar jag hellre inte alls. Men den här veckan handlar Kulturkollos tema om drömmar och längtan. Det är något som jag gör konstant. Ibland så mycket att jag måste påminna mig själv om att uppskatta nuet också. I skrivande stund längtar jag dock till ikväll när jag får gå och sova. Har nämligen fortfarande hela min arbetsdag framför mig då jag jobbar mellan 13-22 idag. 


Ditt bästa verklighetsflyktstips? (bok, film, tv-serie…)
När jag verklighetsflyr så gillar jag att titta eller läsa någonting som utspelar sig i vår värld men som är så där extremt feel-good och perfekt. Tänk er typ Gilmore Girls. Den lilla staden är sjukt mysig, alla känner alla, vill en träffa folk är det bara att gå till Luke´s Diner och problemen de har är ärligt talat ofta rätt fjantiga. Vill jag istället verklighetsfly i en bok så väljer jag något lättläst, lättsam bok, till exempel av Denise Rudberg. Liven där är på något vis så perfekta trots problemen som brukar uppstå. Och jag vet ju att det antagligen löser sig i slutet eftersom det hör genren till. 

Vad längtar du allra mest efter just nu?
Får man säga jul redan nu? Jag gör det i vilket fall. För hösten har börjat och därmed även min längtan efter jul. Fast jag vill inte att det ska bli december redan nu. Jag vill hinna längta ordentligt i några månader först! 

2 kommentarer:

  1. Gilmore Girls... som jag ju inte har sett men nu på alla utmaningsinlägg har fattat att JAG MÅSTE SE...! Och jag längtar också efter julen - kanske blir en tv-serietittningsjul då?

    SvaraRadera
  2. Jag har redan börjat köpa julklappar så jullängtan har slagit till här också :)

    SvaraRadera