söndag 1 januari 2017

Mina läsmål för 2017

Nytt år och det är dags att sätta upp mina riktlinjer för 2017. Mina mål är inte särskilt komplicerade direkt och väldigt koncentrerat runt att få någon sorts struktur på mitt att läsa-berg.

1. Goodreads reading challenge

Vad är ett år utan att delta i den här läsutmaningen? Tidigare år har jag verkligen gått in för att läsa så många böcker som möjligt samtidigt som det ska vara överkomligt. Men i år tänker jag om. I år har jag satt mitt mål på 52 böcker. En i veckan. Då behöver jag inte känna mig stressad över att läsa en bok som tar lite längre tid. Förhoppningsvis gör det att jag vågar ta tag i de tegelstenar som står och väntar i min bokhylla


2. Mina olästa böcker

Återkommande punkt i mitt liv och det jag kommer fokusera mest på. I år säger jag som alla andra år: det ska vara färre olästa böcker i min hylla när året är slut än när det börjar. Får se hur det går. Jag väger in på 172 stycken.

3. Det stora fantasyåret

Jag älskar fantasy djupt och innerligt. Köper gärna på mig serier men orkar aldrig ta mig igenom hela. Nu har jag slutat köpa nya serier eftersom jag känner att jag måste läsa de jag har först. Så i år tänker jag försöka läsa så mycket fantasy som möjligt. Här är ett urval av serier som jag har hela eller påbörjade delar av ståendes i hyllan.

The Wheel of Time
Det lockande stålet
Throne of Glass
Mistborn
Sagan om Klanen Otori
Game of Thrones

4. Läsa klassiker

För några år sedan gav Expressen ut en radda klassiker som man kunde köpa med deras tidning. Jag köpte allihop och har således 30 klassiker ståendes i hyllan. Några av dem är lästa men många återstår. Jag vill ta mig igenom dem för att se vilka jag gillar. Tänker mig att de som jag sedan gillar extra mycket kan jag få köpa en fin utgåva av också. För ärligt talat är ju den här serien rätt så ful.


7 kommentarer:

 1. Skulle också vilja bli bättre på att läsa klassiker, finns ju så många som man inte läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan ett oändligt antal känns det som ibland ;) Och alla är ju långt ifrån bra också även om man gärna vill kunna säga att man läst dem.

   Radera
 2. Jag tänkte också lite som du och skrev ett goodreadsmål på 52 böcker. Dels för att jag inte har samma tid till läsning i år, men också för att faktiskt kunna koncentrera sig på det lite tjocka böckerna som väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror det är ett smart drag att dämpa läs-stressen med ett lägre mål. Egentligen borde det ju inte vara antalet böcker man räknar utan kanske antalet sidor :)

   Radera
 3. Vad kul. Det känns som att vi har lite liknande mål för året. Ska också läsa färre böcker för att ha tid att istället läsa lite tjockare böcker och faktiskt ta mig tid att inte stressa mig igenom de böcker jag väljer att läsa.

  Ohhh, skulle vi inte kunna läsa Throne of glass och fantasy ihop? Vore inte det kul? Jag vill också läsa Mistborn och Throne of glass bl.a. i år.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett det målet på flera håll. Kanske 2017 blir tegelstenarnas år ;)

   Jo det kan vi absolut! Vilken kul idé! :D Så mycket större chans att det blir av då också ;)

   Radera
 4. Känner igen dilemmat med att antalet böcker-målet får en att titta efter kortare böcker. Efter ett stressigt 2015 lade jag ner det målet helt :)

  SvaraRadera