lördag 4 mars 2017

Helgfrågan vecka 9

Äntligen helg! Den har varit välkommen vill jag lova. Dock blir det väl som vanligt ingen direkt läshelg. Vi ska lägga golv, åka till IKEA och fixa här hemma. Just i skrivandets nu står min kille och ska börja byta fönster i framtida sovrummet medan jag äter lång frukost. Vi är lite olika stressade över renoveringen här hemma, haha.

Som vanligt blir det att svara på helgfrågan också. Den här veckan lyder den som följer:

Vad får dina tårar att börja droppa/rinna/spruta (bokmässigt)?

Vid sådana här tillfällen känner jag mig alltid som en stenstaty för jag har aldrig gråtit till en bok (knappt film heller för den delen). Då har jag ändå läst The Fault in our Stars, Marley och jag och en hel drös med sorgliga böcker. Jag är väl helt enkelt inte så blödig tänkte jag säga men det stämmer inte. För jag kan tycka saker är så sjukt sorgliga utan att för den skull fakiskt börja gråta. Adressändringsreklamen där en pappa skickat brev till dottern han aldrig träffat och man tror de ska möta varandra vid tåget. Men eftersom hon inte adressändrat fick hon aldrig hans brev och han bara står där! Åh så ledsamt! Eller när jag pluggade och brukade titta på Djurpolisen i Phoenix på mornarna. Var tvungen att sluta med det för jag tyckte så synd om djuren. 

Okej, nu har detta svävat ut så tror det är bäst att avrunda här. 

6 kommentarer:

 1. Det händer väldigt sällan att jag gråter när jag läser, men precis som du säger kan man ju känna sig berörd utan att gråta.

  SvaraRadera
 2. Självklart kan man beröras utan att ta till gråten!

  SvaraRadera
 3. Jag kan bli jätteledsen och berörd, men det är ändå sällan tårarna börjar rinna när jag läser.

  SvaraRadera
 4. Absolut, håller med ovanstående. Visst kan man bli berörd utan tårar. ;)

  SvaraRadera
 5. Vi är alla olika, jag kan gråta hejdlöst till böcker.

  SvaraRadera
 6. Marley och jag har jag tänkt läsa och med den vet jag att jag kommer att gråta.

  SvaraRadera