torsdag 20 juli 2017

Idag är allt av Nicola Yoon

Den här boken, mina vänner. Det är mitt första recensionsexemplar. Jag blev himla glad när Bonnier Carlsen sa att de kunde skicka boken till mig. Jag har visserligen inte läst något av Nicola Yoon innan, men eftersom alla hyllat hennes böcker så, både den här och hennes debut bok Ingenting och Allting, så ville jag verkligen läsa den.

Recensionsexemplar:
Från Bonnier Carlsen

Baksidetext:
Natasha: Jag tror på vetenskapen, på fakta. Inte på ödet eller på drömmar som ändå aldrig kommer att slå in. Jag är garanterat inte en tjej som träffar en söt kille på en New York-gata och blir kär i honom. Särskilt inte när jag och min familj bara har tolv timmar kvar i landet innan vi blir utvisade till Jamaica. Min historia handlar inte om att bli kär.

Daniel: Jag har alltid varit den skötsamma sonen, den duktiga studenten som alltid lever upp till mina föräldrars förväntningar. Aldrig poeten. Eller drömmaren. Men när jag ser henne glömmer jag allt annat. Något med Natasha får mig att tro att ödet har fantastiska planer för oss två.

Universum: Varje sekund av våra liv för oss fram till en särskild stund. Miljoner framtider ligger framför oss. Vilken av dem ska bli sann?

Mina kommentarer:
Jag insåg väldigt snart att detta nog var en bok jag skulle älska, så jag gjorde mitt bästa för att njuta av den så länge som möjligt. Trots det lästen den ut lite för fort, för den är otroligt lättläst och berättelsen driver en hela tiden framåt. Det är så mycket jag gillar med den här boken. Att huvudpersonerna tillhör varsin minoritetsgrupp som har sina egna problem och seder. Att båda huvudpersonerna har sina starka personligheter som så tydligt framträder. Att allting utspelar sig under så kort tid men ändå känns helt trovärdigt. Många gånger när en historia utspelar sig under så kort tid tycker jag det känns ofattbart att de ska ha hunnit med allt. Men en sak jag verkligen älskar är alla dessa kapitel som inte handlar om Natasha eller Daniel.

Att låta dörrvakten, advokatens sekreterare eller bilförare de träffar under dagen få en röst och berätta deras historia är så himla fint. Jag uppskattar verkligen dessa sidoberättelser och hade ibland önskat att de var mycket längre. Det förklarar deras uppträdande i huvudberättelsen och gör boken mer speciell.

Den här boken är hjärtskärande vacker och lämnar en med ett hjärtknip. Det är visserligen "instant love" men ibland måste en historia få vara sådan. För när du är ung förekommer det faktiskt att de där starka känslorna uppkommer på bara en dag. Och du är även benägen att kalla stark attraktion för äkta kärlek.

Betyg på Goodreads: 5 av 5

1 kommentar:

  1. Bra bokanmälan! Det märks att du läser mellan raderna också...

    SvaraRadera