måndag 3 juli 2017

Läs-a-lot sommar 2017

Nelly på Nellons bokblogg brukar hålla en läs-a-lot varje sommar och det gör hon även i år. Över en vecka håller den på, från 4 juli till 12 juli. Det är nio dagar att läsa på! Jag har sådan tur att i alla fall halva tiden utspelar sig under semester. Därför tänkte jag ge det ett seriöst försök. Som vanligt är det annat som också måste prioriteras. Vi kommer renovera massvis i helgen precis som vanligt och den här veckan jobbar jag. Men tanken är att jag på ledig tid ska läsa istället för att göra allt det andra.

Reglerna är enkla. Man ska läsa så mycket som möjligt och får sätta upp små egna mål om man vill. Jag tänkte hålla mina mål enkla.

--> Läsa varje dag

--> Avsluta de 2 böcker jag har påbörjade

--> Läsa istället för att slösurfa eller annat onödigt på kvällarna

Här är vad jag har tänkt läsa: 

En gud i spillror av Kate Atkinson
Man bör förlåta, bok 2 av Joe Abercrombie
Ett litet liv av Hanya Yanagihara

Idag är allt av Nicola Yoon
Crown of Midnight av Sarah J Maas
Min fantastiska väninna av Elena Ferrante

De öde fälten - Elly Griffiths (Ljudbok)

De tre första är påbörjade och mer eller mindre lästa. Ett litet liv läser jag som e-bok och den blev därför inte med på bild. Den kommer nog inte heller läsas klart då den läses under ett read-a-long event och det är dumt att lägga krut där i onödan så att säga. 

Jag kommer även lyssna lite på ljudbok tror jag och hoppas det ska vara okej. Har precis laddad ned De öde fälten och vet inte om jag kommer hinna någon mer än den. Det tar ju som bekant betydligt längre tid att lyssna på en bok än att läsa den, även om man snabbar upp takten. 4 kommentarer:

 1. Ja men vilken tur, jag jobbar veckan ut och sedan är jag upptagen med flyttning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland så ska det sammanfalla bra :)

   Radera
 2. Jag har inte heller så höga mål men det är roligt att vara med! Min fantastiska väninna tyckte jag om och det blir säkert mer Ferrante för mig i sommar men inte just i läs-a-lotten. Om man inte får ändra sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är deltagandet som är grejen. Jag gör det mest för egen del liksom.
   Och det är klart man får ändra sig! ;)

   Radera