torsdag 12 juli 2018

Mid Year Check in

Det är alldeles för länge sedan jag gjorde något lista. Så därför tänkte jag göra en av de här Mid Year-taggarna som finns överallt. Den här är en alternativ tag som cirkulerar och inte den mest vanliga. Men jag tyckte de här frågorna var lite bättre så. 

How many books have you read so far this year?
Goodreads är bra för det är enda sättet jag håller koll på min läsning. I skrivande stund säger räknaren 60 böcker. 

What's your favourite book so far this year? 
Menas det att jag bara får välja en! Det vet jag knappt om jag kan, men en genomgång av alla lästa böcker visar att den enda bok som fått fem stjärnor är Hennes nya namn av Elena Ferrante, dvs del två i kvartetten. Eftersom jag inte kunde lägga den ifrån mig och slukade hela på en dag så känner jag mig bekväm med att säga att det är den bästa boken hittills. Även om det varit många andra väldigt bra böcker. 

What's the most disappointing book you've read this year? 
Hjärtat stannar sist av Margaret Atwood. Det var min första Atwood-bok och jag gillade den helt enkelt inte. Men jag tänker att jag får ge henne en ny chans. 

What genre have you read most this year? 
Ingen aning men troligtvis mest YA-böcker om man klumpar samman alla slags genre inom den kategorin. 

Name a new favourite author that you've discovered this year 
Anna Jakobsson Lund. Läste Equilibrium och tyckte mycket om den, så är nu nyfiken på annat hon skrivit. 

What's the most surprisingly good book you've read so far this year?
Stora små lögner. Jag trodde det skulle vara en sån där bok som alla hypar och jag inte gillar. Men jag var helt fast.

What are your favourite and most anticipated 2018 releases? 
Jag har så dålig koll på releaser men vet att Sara Stridsberg släpper en ny bok i höst - Kärlekens Antarktis. Ser mycket fram emot det! 


What's your next big priority for your reading?
Att fortsätta min läsning av Wheel of Time-serien. Del tre står på agendan och har gjort så i något år så jag måste verkligen läsa vidare. 

What's been your bookish highlight of the year so far?
Något roligt som hänt i år är väl att jag skaffat en instagramkonto till bloggen. Följarantalet ökar väldigt sakta men det är ändå himla kul! 

Det sista är att tagga personer som jag tycker ska svara på frågorna men jag tycker alla som vill kan göra det. Berätta gärna i kommentarerna om ni gör det så jag kan gå in och läsa. 

1 kommentar:

  1. Kul, jag lånar gärna listan :) Jag har inte läst nåt av Margaret Atwood än men hoppas jag får en bättre upplevelse när det väl blir dags, och nu vet jag vilken bok jag i alla fall inte ska börja med.

    SvaraRadera