måndag 2 juli 2018

TBR för juli fylld av fantasy

Ny månad och det innebär det jag tycker är absolut roligast, nämligen välja ut en ny TBR. Jag älskar att planera och det är så himla tillfredsställande att plocka ihop den här högen och sedan se hur den sjunker undan för undan desto mer månaden går. Jag får semester i slutet på juli och hoppas då få extra tid för läsning. Därför har jag plockat ihop en hög som innehåller en del tjocka fantasyböcker jag inte riktigt orkar ge mig i kast med andra månader. 


* Snow-walker
Den här serien läste jag när jag var liten. Kom och tänka på den för några månader sedan och hittade då att det fortfarande går att köpa den här utgåvan med alla tre eller fyra böcker i en. Minns det som en spännande historia. Hoppas såklart på att jag fortfarande ska uppskatta den.

*Our Dark Duet
Sista delen i duologin Monsters of Verity där jag läste första delen tidigare i år. Vill avsluta den medan jag fortfarande har historien i färskt minne.

* Markus av Trolyrien
Fick en förfrågan om att läsa den här och tänkte att jag läser så dåligt med svensk fantastik, så tackade ja. Därmed måste jag såklart läsa den också.

* Drakviskaren
Ytterligare ett recex men den här frågade jag faktiskt efter. Gillade den första boken så ser fram emot att se vad som händer härnäst.

* The Raven King
Sista delen i The Raven Cycle. Jag har dragit ut på den här serien så himla länge. Dels för att jag inte vill att den ska ta slut, och dels för att den sista boken inte översatts till svenska. Har läst de andra böckerna på svenska men har nu insett att det nog inte är någon idé att vänta lägre. Tror inte B Wahlströms kommer översätta del fyra. Så nu ska jag ta mod till mig och avsluta den här serien.

* Children of Blood and Bone
Behöver väl knappast någon förklaring. Jag hoppas falla pladask som alla andra.

* The Dragon Reborn
Månadens hyllvärmare. Jag har tänkt fortsätta på Wheel of Time i två år nu utan att ha kommit mig för att plocka upp tredje delen. Nu ska det bli av!

Sen två böcker som inte kom på med på bilden. Jag glömde av dem och orkade helt enkelt inte göra om det.

*Brännmärkt
Kvar sedan förra månaden och eftersom det är en biblioteksbok vill jag läsa den så jag kan lämna tillbaka den.

* Sargassohavet
Månadens klassiker. Romanen bygger på Jane Eyre och berättar den galna kvinnans historia. Är kanske på gränsen att det här är en klassiker då den gavs ut på 60-talet. Men jag sätter mina egna regler.

Utöver de här kan det även hända att det slinker in nomineringar från Årets bok. Jag behöver trots allt ta mig igenom dem också. Hur nu jag ska hinna med det.

1 kommentar: