fredag 5 januari 2018

Helgens läsning, Månadens klassiker och dags för read-a-long

Nu hörni, ska ni få ett allt-i-ett-inlägg. Kändes så himla onödigt att göra flera olika inlägg då jag ändå kommer prata om samma bok i dem.

Det är helg och jag ska ikväll påbörja läsningen av årets andra bok. Det blir Dödssynden (eng To Kill a Mockingbird) av Harper Lee. Boken jag hade med på jag vet inte hur många TBR-listor förra året men aldrig kom runt till att läsa. Nu ska det bli av! Det här blir också januarimånads klassiker i Klassikerutmaningen som Vargnatt har startat. Hade egentligen planerat att läsa Unga kvinnor, men fick ändra mig. Och anledningen till det är att Nelly inne på Nellons bokblogg anordnar en read-a-long av Dödssynden nu i januari. Och jag vågar inte chansa på att hinna med två klassiker den här månaden då jag har en del annat att läsa också. Så vill ni läsa Dödssynden med mig, Nelly och ett gäng andra trevliga bokmänniskor så tycker jag ni kan kika in hos Nelly och se läsplanen samt anmäla er. Själv ska jag nu sätta mig i min fåtölj och läsa en sväng innan det är dags att åka iväg på middag hos sambons farmor.

4 kommentarer:

 1. Dödssynden är en klassiker jag ska läsa någon gång också! Kanske blir andra halvan av året om jag klarar den första halvan med klassiker! :D Ska bli spännande att se vad du tycker om den!

  SvaraRadera
 2. Dödssynden är riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. dödssynden är en av mina absoluta favoritböcker!! ÅH SÅ BRA DEN ÄR!!! Jag skulle lätt vilja läsa den igen, men har börjat året med lite lättsmält läsning istället ^^

  SvaraRadera
 4. Bra val! Och sen är ju filmatiseringen med Gregory Peck (utmärkt koftbärare) nästa steg om man gillar sånt.

  SvaraRadera