fredag 27 maj 2016

Bokbloggsjerka 27 - 30 maj

Godmorgon.
Tror det var länge sedan en fredag var så välkommen och jag ser fram emot att inte behöva vakna av klockan imorgon. Dags för en mycket sömnig jerka. Det vill säga, min hjärna är sömnig så vi får se om jag lyckas knåpa ihop ett svar på veckans fråga.

Temat för veckans fråga är med andra ord musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? (För mitt vidkommande är jag ruskigt nyfiken på boken om Paul Stanley från Kiss). Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?

Detta är en svår fråga. Jag gillar musik men anser ändå att jag är rätt så dålig och ointresserad av sådant. Jag lyssnar liksom på det jag gillar och utforskar inte musikvärlden aktivt så mycket. Men ett par musikrelaterade svar kommer jag på trots morgondimman i huvudet. 

En stor favorit hos mig är Kent. Kanske har det något att göra med textfantasten i mig. Deras låt En Enda Vän innehåller en del utdrag med repliker från filmatiseringen av Bonjour tristesse av Françoise Sagan. Jag gillar när musiken har litterära referenser. Och jag gillar det ännu mer när jag lyckas uppfatta det av mig själv och inte behöver läsa mig till det. 


Sedan har vi ju boken The Dirt som handlar om Mötley Crüe. Det är en slags biografi skriven av bandmedlemmarna själva med hjälp av Neil Strauss. Nu är de inget favoritband, men eftersom min syster gillade dem under tonåren så har jag ändå hört deras musik och det finns en del låtar som fastnat. Läst boken har jag däremot gjort och den var väldigt intressant. Kan säga på en gång att rockstjärne-livet inte verkar vara något för mig dock. 16 kommentarer:

 1. Jag gillade THe Dirt även om jag aldrig lyssnat på deras musik

  SvaraRadera
 2. Kent är ju fantastiskt bra och texterna kan man lyssna på hur länge som helst.

  SvaraRadera
 3. jag tycker också att frågan var svår

  SvaraRadera
 4. Kent har absolut en del riktigt bra texter!

  SvaraRadera
 5. Kent har absolut en del riktigt bra texter!

  SvaraRadera
 6. The Dirt har min syster läst :)

  SvaraRadera
 7. The Dirt har jag läst och jag var inte särskilt förtjust i den.

  SvaraRadera
 8. Jag fick inte till något svar alls.

  SvaraRadera
 9. kul med litterära referenser i musik också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jag gillar när det är åt det hållet eftersom det är lättare för mig att upptäcka dem då. Har bättre koll på litteraturen än musiken ;)

   Radera
 10. Jag har läst en bok där varje kapitel var en referens till en Kent-låt men nu har jag glömt vilken det var... Jag lyssnar inte på Kent, så det tog ett tag innan jag fattade ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Det låter ju som en perfekt bok för mig! Synd du inte kommer ihåg titeln..

   Radera
 11. Mötley C är nog i alla fall inte min musik ... vet väldigt lite om gruppen, dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte min heller. Men tyckte ändå boken var intressant :)

   Radera