tisdag 17 maj 2016

Kulturell hiss och diss


Det var länge sedan jag var med på Kulturkollos tisdagsutmaning så kände att det var dags för det igen. Denna veckan hissas och dissas det nämligen där inne och sådant är ju kul. Även om det alltid är supersvårt att komma på när man ska göra det.

¤ Berätta om den bästa kulturupplevelsen du haft under det senaste året! Bok du läst, film du sett, något på scen som var alldeles magiskt…. Hylla, hissa, beröm!
Har så svårt att välja vad som är DEN BÄSTA upplevelsen av allt bra. Vill liksom tipsa om alla bra böcker jag läst senaste året. Men jag läste Beckomberga: Ode till min familj i höstas och upptäckte Sara Stridsberg. Det var underbart. Och sedan har jag det senaste året börjat lyssna lite på poddar och fastnat totalt för två poddar om böcker. Mellan raderna med Jihde&Öhman av Karin Jihde och Peppe Öhman och En förbannad podd av Katta och Sofia. Älskar att lyssna på dem, gärna samtidigt som jag målar i en målarbok, och får nya boktips i nästan varje program. Tips! 


¤ Och berätta om den sämsta kulturupplevelsen du haft under senaste året! Uslaste boken, värsta kalkonfilmen, pinsammaste föreställningen… Plocka fram stora motorsågen, bara!
Usel bok jag läst: Två eller tre saker jag glömde berätta för dig av Joyce Carol Oates. Usel för att jag har höga förväntningar på henne och hon verkligen inte levde upp till dem med den här boken. Sedan måste jag även såga tv-serien av The Mortal Instruments. Jag är inget fan av böckerna heller, men den första, Shadow of Bones, hade mig ändå fångad och jag sträckläste den. Men serien är bara rakt igenom pinsam med dålig kemi mellan skådespelarna. Jag slutade kolla efter sju avsnitt när jag insåg att jag inte skulle palla med att ta mig igenom den.


16 kommentarer:

 1. Jag har kollat hela första säsongen av Shadowhunters enbart för att fnissa lite åt hur dålig den är. Ibland vill jag helst gömma mig bakom en kudde när de kommer med hemska repliker :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag orkade inte ens fnissa tillslut. Det var bara så hemskt dåligt och eftersom jag ligger så mycket efter med tv-serier jag faktiskt VILL se så bestämde jag mig fr att satsa mer på dem :)

   Radera
 2. Tack för poddtipsen, ska kolla in dem!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad var det du inte gillade med Oates-boken? Jag tycker definitivt att den har sina problem – speciellt bitarna kring vikt – men kände supermycket igenkänning och gillade den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitarna kring vikt var ju katastrofala. Men jag tyckte den gav alldeles för mycket ångestkänslor (vilket ju iofs är skickligt gjort att skriva så man känner personernas ångest). Sen vill jag minnas att jag inte gillade själva språket i den och att historien inte riktigt gav vad den utlovade.

   Radera
  2. Hm, jag förstår med ångesten, men jag tänker att just det är en del av poängen. Sen kanske det inte passar alla liksom. Upplevde till exempel bitarna när Merissa skar sig som otroligt triggande, och till och med nu när jag läste om den till uppsatsen var jag tvungen att hoppa över det. Men jag förstår vad du menar :)

   Radera
 4. Jag har inte läst The Mortal Instruments och jag hade faktiskt ingen aning om att de gjort TV-serie av den, men nu blir jag ju nyfiken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner ju inte att jag kan rekommendera dig att titta på den egentligen ;)

   Radera
 5. Har ännu inte läst något av Stridsberg, men det kanske vore dags.

  SvaraRadera
 6. ÅH! Tack för att du tycker om och tipsar om En förbannad podd - det gör oss så innerligt glada. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart jag tipsar! Eran podd är helt grym :D

   Radera
 7. Poddarna låter väldigt intressanta.

  SvaraRadera
 8. Jamen ett poddtips. Det var ju inte så dumt. Att lyssna när jag målar kanske vore en idé. Nu lyssnar jag på musik.

  SvaraRadera