fredag 1 juli 2016

Bokbloggsjerka 1-4 juli

Fredag igen. Herregud vad veckorna går fort. Det är redan juli och jag hänger inte riktigt med. I helgen jobbar jag och därför känns det inte riktigt som att det är fredag. Jag är svintrött men kommer inte få vila förrän på tisdag. Så tur jerkan finns för att liva upp min fredagskväll lite. Veckans fråga är också något som jag älskar. Annika skriver nämligen om sin relation till Sherlock Holmes skapare och avslutar inlägget så här:

Det är min relation till Arthur Conan Doyle skapelse. Vilken är din? Har du läst böckerna? Har du någon favorit? Har du sett tv-serien/tv-serierna? Kort sagt, skriv om vad du vill så länge det har med Holmes och/eller Doyle att göra. 

När jag läser detta känner jag bara "var ska jag börja?!". Jag avgudar Sherlock Holmes. Jag har läst böckerna (både på engelska och svenska, fast inte alla), sett film och sett tv-serier. Fast mer rätt är kanske att jag avgudar Benedict Cumberbatch version av Sherlock Holmes. För det är så jag tänker mig honom även när jag läser böckerna. Tycker faktiskt böckerna är bra, men lite småtråkiga om jag ska vara ärlig. Men det kan ha att göra med att serien är så underbar. 

Jag är väldigt förtjust i Sherlock Holmes som karaktär i alla lägen men har egentligen bara fastnat för BBCs serie när jag tänker efter. Cumberbatchs Sherlock knockade mig och jag har varit hopplöst förälskad sedan dess. Det jag gillar är att han är så dysfunktionell i samhället samtidigt som han är übersmart. Att han är rolig (ibland utan att ens veta om det). Och hur har i serien får en så stark vänskap till John utan att han själv inser det i början utan tror sig sakna behov av andra människors sällskap. Den här sista bilden känns verkligen som Sherlock i ett nötskal. Han är så upptagen med viktiga saker och hans huvud är så fullt av kunskap att triviala saker som morgonte inte är sådant han reflekterar över. 3 kommentarer:

  1. Jag föreställer mig också Sherlock precis som Cumberbatch gestaltar honom och han är så härligt världsfrånvänd :)

    SvaraRadera
  2. visst är den nya serien bra - jag har en liten utmaning.

    SvaraRadera
  3. Jag tror jag har läst någon SHerlock-bok när jag var ung, men är inte riktigt säker. Men jag vill verkligen läsa alla.

    SvaraRadera