lördag 23 juli 2016

Bokbloggsjerka 22-25 juli

Det har varit väldigt tyst här i veckan. Jag har jobbat och varit så extremt trött att all min energi har gått åt till att orka ta mig till jobbet. Men nu är det lördag, jag är ledig, solen skiner och jag ska försöka orka jerka lite. Sedan jag ska åka till bibblan och lämna Truthwitch för jag har äntligen läst ut den! Om än ett par dagar för sent. Men först svara på frågan var det. Annikas blogg verkar strula den här veckan. Men som tur är det flera andra som hunnit svara på frågan som jag kan sno den ifrån.

Har du råkat på någon relation (kan vara mellan vän/fiende, kollegor emellan, etc.) i en bok (film eller tv-serie) som du fascineras/förundras lite extra över?


Jag gillar riktigt bra vänskapsrelationer. Jag gillar romantiska relationer också om de känns naturliga och inte för uppenbara (vilket ju sällan är fallet, men jag läser gärna om dem ändå och himlar lite med ögonen). Ett exempel är Brennan och Booth i Bones som jag håller på att kolla på. Deras vänskap har vuxit fram under seriens gång (är på säsong 5) och jag anar att det kanske kan utvecklas till kärlek i senare säsonger.


Men vänskapsrelationer kan även förundra mig. Till exempel dessa klassiska serier där det är ett tajt och oskiljaktigt kompisgäng. Jag tänker på Vänner, How I Met Your Mother, Beverly Hills 90201, listan kan göras lång. Det som förundrar mig är att de ALLTID umgås och spontant dyker på hemma hos varandra eller på stamhaket, och det är alltid någon där. Jag vet ju att det är tv, och att det är därför det fungerar på det viset. Men jag tänker alltid att jag inte tror att det går att ha det så i verkliga livet. Inte år ut och år in i alla fall. Däremot hade jag gärna haft alla mina vänner i samma
område. Och ett stamhak dit man bara kan ta en spontantur när man känner för att umgås.

Det blev bara exempel från tv-serier denna vecka. Men så får det vara. Jag skyller på att solen kallar!

2 kommentarer:

  1. Vänner och Bones hör till mina absoluta favorit-serier! :)

    SvaraRadera
  2. Bones har jag sett lite på, men Vänner har det inte blivit av att se.

    SvaraRadera