torsdag 25 maj 2017

En sommarläsningsenkät

Blev eld och lågor när jag såg att Lyran knåpat ihop en enkät eftersom jag älskar listor. Sen hände det där med det frånvarande internetet. Det är såklart ännu inte för sent att göra den, sommaren har ju precis börjat göra sitt intåg. Blir sjukt sugen på lat sommarläsning nu när jag läser frågorna också. Semestern kan inte komma fort nog om du frågar mig.


1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Det varierar från år till år. Förra sommaren jobbade jag hela tiden och hade ingen semester, då blev det inte mycket läst. I år hoppas jag, som varje år, att det ska bli massa härliga stunder i trädgården med en bok. Men just det där att jag nu har en trädgård lär väl bli en stor, distraherande faktor tyvärr. Vi får se.


2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?
Jag varierar faktiskt inte vilken genre jag är mest sugen på att läsa efter årstiderna. Istället är det vad jag är sugen på just nu som får styra, året om. Och mitt sug säger ofta fantasy, Även om det på senaste tid börjar kännas som om det börjar vilja läsa mer faktainriktade böcker.


3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.

Utomhus, i skuggan en riktigt varm dag. Gärna lite nära solen så man kan sticka ut benen i den när man känner för det. I en skön stol eller hängmatta som inte gör att man blir trött i ryggen eller armarna efter ett tag. Gärna med ett glas te (det går utmärkt att dricka varmt te på sommaren) och en tallrik med tärnad vattenmelon. Självklart även med härlig doft av sommar, blommor, nyklippt gräs och varma stenar. Jag tänker mig att det hela också sker i min morfars stuga i Falkenberg. Jag har många bra läsminnen därifrån. 


4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?


En inte allt för tung och lagom ansträngande som passar sig för sträckläsning. We Were Liars av E. Lockhart kommer till mig helt spontant. 


5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!
Vattnet drar av Madeleine Bäck är den som kommer till mig först då jag läser del två nu. Första delen utspelar sig en stekhet sommar. Den gör sig även bra att läsa i strålande solsken då den annars kan kännas rätt läskig om man vet med sig att man lätt bli skrämd. 


6 kommentarer:

 1. Vattenmelon är ett utmärkt tillbehör till en bra bok! Fast jag är ingen fantasy-fantast.

  SvaraRadera
 2. Det ska vara lite lättsammare läsning på sommaren.

  SvaraRadera
 3. Vattnet drar är jag nyfiken på

  SvaraRadera
 4. Ser ut som en härlig läsplats! Vattnet drar är jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera