tisdag 27 juni 2017

Top Ten Tuesday - Bästa böckerna hittills i år

Veckans Top Ten Tuesday får bli en lite kortare lista för min del. De vill nämligen veta vilka de bästa böckerna jag läst hittills i år är, och jag har som bekant läst mindre än jag brukar i år. Det är skönt att inte känna stressen över Goodreds-målet. Men det gör också att om jag ska lista tio böcker blir det nästan hälften av alla böcker jag läst. Det gör ju inte de bästa särskilt speciella. Istället kör vi, utan inbördes ordning:

3 Best Books You've Read In 2017 So Far

1. Tio över ett av Ann-Helén Laestadius
Den här boken borde alla läsa då den är både genial och aktuell. Genial för att den beskriver Maja och hennes panik och ångest på ett sådant sätt som är relaterbart för alla som känt något liknande någon gång. Aktuell för att den handlar om stadsflytten i Kiruna, som får rätt lite uppmärksamhet ändå kan jag tycka, bosatt i sydligare delarna av landet. Tänk om det hade handlat om någon lite mer central stad, hur hade inte rapporteringen varit då? 

2. The Queen of the Tearling av Erika Johansen
Gillar du fantasy? Läs då den här serien. Den är så himla bra!

3. Om du vågar av Meg Abbott
Vad den här boken gör på min topplista kan man fråga sig då jag gav den en 2:a i betyg på Goodreads. Betyget baserades faktiskt utifrån känslan jag fick av läsningen och inte på att boken var dålig. Orättvist betyg kan man tycka, och jag velade länge. Men kunde inte ge den mer då jag nästan mådde fysiskt dåligt när jag läste den. Men den är väldigt bra så rekommenderar den ändå!

3 kommentarer:

 1. Åh Tio över ett år bra! The Queen of THE tearling verkar fantastisk *.*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Och The queen... är fantastisk! Läs den!

   Radera
 2. Tio över ett ja, den vill jag ju läsa. Hade glömt det... :)

  SvaraRadera