torsdag 3 maj 2018

Helgfrågan vecka 18

Nu stundar helgen återigen. Jag har faktiskt tagit en semesterdag imorgon då jag ska på utflykt med min mamma och syster. Vi fyller alla tre år inom fem dagar i slutet på april så vi brukar göra en liten utflykt varje år i samband med våra födelsedagar. Ska bli skönt med en extra dag ledigt så här emellan alla extra röda dagar. Är det inte lite så att ju mer ledig man är, desto tröttare blir man?

Inne hos Mia är det helgfråga på gång som vanligt. Den här gången lyder den så här:


Är det viktigt att kommentera?

Bonusfråga: Vad läser du nu?

Jag tycker självklart att det är viktigt att kommentera. Jag vet ju hur glad jag blir för de kommentarer som trillar in. Med den vetskapen känner jag också ofta dåligt samvete eftersom jag själv är rätt dålig på att kommentera på andra bloggar i perioder. Eller svara på de kommentarer jag får. Men är det någonsin någon som går tillbaka och kolla om de fått svar? 

Just nu läser jag Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström. Har bara precis börjat, men förväntar mig på att bli golvad eftersom så många fullkomligt älskar hans Stad-serie. Misstänker dock att det kan vara väldigt dumt att förvänta sig saker. Antar att vi alla är bekanta med vilket platt fall det kan bli då.

16 kommentarer:

 1. jag kollar ibland, några som jag vet kommer och ser mina svar... men inte så vanligt tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. minns inte om jag läst Per Anders Fogelström, men såg filmatiseringen i svt på 100-års dagen, riktigt hemskt, inte kul att vara kvinna.

   Radera
 2. Ifall jag ställt en fråga så går jag tillbaka, men annars inte.

  SvaraRadera
 3. Jag hinner inte heller kommentera så ofta som jag skulle vilja.

  SvaraRadera
 4. Är också lite dålig på att svara på kommentarer på min blogg emellanåt. Om jag ställt en fråga på någon annans blogg så brukar jag kika dit igen för att se om jag fått något svar.

  SvaraRadera
 5. Jag är urdålig på att svara på kommentarer på min egen blogg

  SvaraRadera
 6. Nej, tror att det är tveksamt att man går tillbaka och kollar sina egna kommentarer i så stor utsträckning.

  SvaraRadera
 7. jag går ibland tillbaka och kollar eventuella svar. farligt med högt spända förväntningar. i alla lägen!

  SvaraRadera
 8. Ibland går jag tillbaka och kollar om jag fått svar och en del får jag mejl från med svar på kommentarer, är ganska bra på att kommentera i såna här sammanhang men kan bli bättre när det gäller att kommentera vid andra tillfällen, men det är ju det där med tiden, den räcker inte alltid till...

  SvaraRadera
 9. Ja i perioder då man har mycket omkring sig, kan det vara svårt. Men jag försöker ta igen det sen.

  SvaraRadera
 10. Stad-böckerna är favoriter hos mig, tycker så mycket om dem. Angående kommentarer ser man ju om man får svar från någon som har samma plattform, det är väldigt bra. Jag som har wordpress ser om andra som har wordpress har svarat på en kommentar från mig. Så borde det vara mellan alla de olika plattformarna.

  SvaraRadera
 11. Fogelströms böcker är så bra. Tror jag läste dem alla under några veckor bara. Kommentarer är trevligt att få men klurigt att ge ibland.

  SvaraRadera
 12. Jag läser Jag heter inte Miriam just nu. Mamma sa att den var spännande :)
  Vad kul att ni ska på utflykt ihop, och grattis :D

  SvaraRadera
 13. Inte läst något av Fogelström. Kan vara lite knepigt det där med att ha höga förväntningar inför böcker som höjs till skyarna. Går nog bara tillbaka och läser svar om jag ställt någon fråga, men ibland blir det inte ens då. Vill bli bättre på det på samma sätt som att svara på kommentarer på den egna bloggen mer konstant. Man vill så mycket... :D

  SvaraRadera
 14. Mina drömmars stad har betytt mycket för mig. Jag försöker svara på kommentarerna på min blogg. Det är knöligt att kommentera på andra plattformar, det tar lite längre tid. Och jag har inte hittat så många bloggar på min plattform som jag känner mig hemma med. Då får jag göra lite färre kommentarer istället. Försöker följa några bloggar och kommentera dem. Förutom om jag är med på en sådan här aktivitet. Då blir det på flera.

  SvaraRadera