lördag 29 december 2018

Varför jag varit så frånvarande sedan i somras.

Det har varit väldigt mycket diffusa förklaringar från mig om mitt mående sedan i somras då jag först försvann i ett par månader och sedan inte riktigt klarat av att komma tillbaka. Det kanske inte är någon annan än jag som känt det som att jag hela tiden nämner det men inte förklarar närmare. Så därför tänkte jag ta tillfället att göra det nu. Inte för att jag måste, utan för att jag vill. Det är nämligen en rolig sak.

Om ca tre månader är tanken att det ska flytta in en liten bebis i vårt hushåll. Vi är överlyckliga samtidigt som vi undrar vad tusan vi har gett oss in på. Ungefär samma reaktioner som för de flesta förstagångsföräldrar skulle jag tro. 

Det har i alla fall visat sig att det här med en graviditet inte är min grej. Lyckan när vi fick det bekräftat byttes kvickt ut till jobbigt illamående för mig. När det äntligen la sig i vecka 17-18 tänkte jag att jag äntligen skulle få njuta av att vänta på bebis. Men jag har mått skit och varit konstant trött trots bra värden. För ett par veckor sedan konstaterades det att jag har högt blodtryck (troligen orsakat av stressigt jobb), och nu är jag sjukskriven på 50% några veckor innan det ska utvärderas hur det ska bli de sista månaderna. En sådan lättnad då jag lagt all min energi på att orka vara på jobbet under hösten. Jag anser mig nämligen vara en rätt trött person i vanliga fall som gärna klagat under arbetsveckan om hur jobbigt det är. Men efter att ha upplevt de senaste månaderna så har jag fått perspektiv på hur trött man kan vara. Tidigare har jag exempelvis inte behövt sätta mig och vila minst 30 minuter på kvällen efter jobbet för att ens orka tänka på att börja fixa något att äta. Eller behövt gå och lägga mig mellan 20-21 varje dag oavsett om jag ska upp nästa morgon eller ej.

Nu är i alla fall nyheten släppt för er också. Så slipper jag känna mig så kryptisk hela tiden. Hur min läsning kommer påverkas av det här i framtiden är något som lär visa sig. Jag har en romantisk bild av hur jag sitter i soffan och läser medan bebis sover. Den drömbilden tänker jag envist hålla kvar vid tills den motbevisas.


10 kommentarer:

 1. MEN ÅÅÅÅÅH, GRATULERAR!! Jag är förstås inte glad åt att du har mått dåligt, men åt att ni ska bli tre, heja heja heja er!

  SvaraRadera
 2. Grattis! Ta hand om dig/er. Jag minns den där tröttheten men jag hade tur att bara ha en kort period av illamående under mina två graviditeter. Läsning kommer du säkert få tid till när bebisen kommit!

  SvaraRadera
 3. Så kul, grattis :) lycka till i fortsättningen <3

  SvaraRadera
 4. Gratiis! :) Jag har också en liten på kommande, i april-maj...:)

  SvaraRadera