onsdag 5 december 2018

Julkalenderbloggstafett - Lucka 5

5:e december är här och det är dags att öppna en ny lucka i julkalenderbloggstafetten som ordnas av Sofies bokblogg. Igår var det Mias bokhörna som tipsade om sina bästa böcker för året. Missade ni hennes inlägg hittar ni det här.

Idag har turen alltså kommit till mig och jag kommer tipsa om en författare som jag upptäckt det här året och kommit att älska. Nämligen Anna Jakobsson Lund. Hon är inte direkt en ny författare då hon började ge ut sin trilogi Systemet redan 2015. Men jag har inte upptäckt hennes briljanta ordkonst förrän i år och läst två av hennes böcker. Jag har såklart tidigare nämna trilogi på min att läsa-lista för jag är övertygad om att jag kommer gilla dem också.

I somras läste jag Equilibrium och blev alldeles uppslukad. I den måste huvudpersonen Ari fly från livet som lovande kemist efter ett inbrott i labbet som slutar med en olycka där hen av misstag råkar använda sin inneboende kraft. Ari beger sig till staden Porto du Luando som är full av rövare, smugglare och illusionister. Den perfekta platsen att hålla sig borta på eftersom de flesta där lever sitt liv i skuggan. Efter ett tag hamnar Ari på en varité där hen snart blir en del av gemenskapen. Hen skapar sig nya vänner och lär sig efter hand mer om sin kraft medan det liv hen lämnat bakom sig hotar att komma ikapp. 
Jag var fast i Aris värld och ser fram emot att återvända till den igen, för jag planerar att läsa om boken i framtiden. Vill ni läsa mer om mina tankar hittar ni min recension här

Annas nyaste bok kom ut i höstas och den läste jag så sent som förra månaden. Czentes Omega är första delen i hennes nya science fiction-serie och den kretsar kring fem elever som går på den Intergalaktiska akademin. Där hamnar elever med särskild problematik, som det så fint kallas. Två av huvudpersonerna är med och tävlar om en plats i finalen av den intergalaktiska tävlingen för unga uppfinnare. Snart misstänker de att någon försöker sabba för dem. Men rädslan för sabotage byts snart ut till något mycket värre när de upptäcker ett hot som inte bara skulle påverka dem utan hela galaxen.
Jag är inte så bevandrad i den här genren men det gjorde inte att jag gillade boken mindre. Det här är som sagt bara början på serien och jag ser ivrigt fram emot att få fortsätta läsa om kompisgänget på Intergalaktiska akademin. Min recension av boken hittar ni här.

Sedan blir man ju inte direkt ledsen av att titta på hennes omslag som är som färgsprakande konstverk i sig.


Det var mitt tips för dagen. Imorgon tipsas det vidare inne hos Cissi Grip, så missa inte det. 

7 kommentarer:

 1. Jag skriver upp Equilibrium på min läslista! Inte riktigt min genre, men låter spännande!
  Tack för ditt inlägg! :)

  SvaraRadera
 2. Den där Omega ska jag läsa inom kort. Tack för tips och välkommen till mig imorgon.

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt aldrig läst någon bok av Anna men jag vill och nu blev jag ju ännu mer taggad av det här inlägget.

  SvaraRadera
 4. Jag har varit så så sugen på att läsa hennes böcker, men av någon anledning inte kommit till skott. Nu blev jag ju ännuuu mer sugen!

  SvaraRadera