lördag 23 december 2017

Helgfrågan vecka 51


Den bästa helgen på hela året är äntligen här! Även om jag egentligen är rätt så stressad så här dagarna innan jul. Men det brukar lägga sig någonstans halvvägs in på julafton när man inser att det liksom inte går att fixa något mer nu, utan att det bara är att njuta. Jag hinner dock ändå titta in lite här för att svara på helgfrågan. En har ju förmågan att prioritera.

Vilken bok/böcker tänker du läsa i jul?
Jag håller på med böckerna från min planerade läsning för december. För tillfället läser jag Lola and the Boy Next Door av Stephanie Perkins. När den är slut har julafton med säkerhet passerat och då misstänker jag att jag inte kommer ha så superstor lust att plocka upp något av de andra jag hade tänkt. Börjar nämligen känna en otroligt sug efter lite fantasy, som av någon anledning känns som jul för mig. Så tror jag får leta lite i hyllan när det är dags. Det är ju inte direkt som att det saknas böcker där. 

I mellandagarna planerar jag även att lyssna på ljudbok medan jag pusslar eller stickar. Är sugen på en julig berättelse, och tänker mig då Jeanette Wintersons Juldagar. Eller en mysig deckare och där har jag fått för mig att kanske Peter Mays Lewis-serie kan vara något att påbörja. Jag är ute efter en deckare i stil med Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway, så har ni några tips tar jag tacksamt emot dem!

Bonusfråga: Hur firar ni jul?
I år har jag och sambon bjudit hem närmaste familjerna till oss. Det är första gången vi firar så här, eftersom det är första året vi har huset och egentligen också första året vi bor tillsammans på riktigt. Tidigare har vi firat lite tillsammans och lite var för sig.
Det blir i alla fall mat och umgänge hos oss. Sedan lite julklappsutdelning i min familj (sambons har slutat med julklappar, konstiga personer hehe). Sedan när alla begett sig hem på kvällen tänker jag mig att vi ska titta på en mysig film eller så. Men i realiteten lär vi säkert bara diska undan och sedan gå och lägga oss för vi är så trötta. 

6 kommentarer:

 1. Ja suget efter att läsa fantasy förstår jag ju numera hur det emellanåt kan drabba en. ;) God jul!

  SvaraRadera
 2. Jag fick Jonas Hassen Khemiris Allt jag inte minns i julstrumpan, så det blir nog den läsningen i år :D

  SvaraRadera
 3. God fortsättning! Att läsa fantasy kommer och går i vågor.

  SvaraRadera
 4. God fortsättning hoppas allt blev bra

  SvaraRadera