söndag 31 december 2017

Läsåret 2017

Ett år är till ända. När jag var liten gick vi alltid runt hela dagen och sa "nu gör det här för sista gången" om allt. På något sätt var det mycket påtagligare då att året var på väg att ta slut. Nu när jag är vuxen känns det bara som vilken dag som helst. Förutom den där lilla känslan som ligger och pockar om att det är dags att ta nya tag. Nytt år med nya mål. Men först ska vi blicka bakåt. 

Årets mål

Jag letade precis reda på mitt inlägg jag skrev inför 2017 och insåg att jag där satte upp mål jag totalt glömt bort. Men vi kan väl ändå ta en titt på hur det har gått.


1. Goodreads reading challenge

Jag satte som mål att läsa 52 böcker. En bok i veckan. Det har varit en lagom siffra för jag har inte känt mig stressad en enda gång. Slutsiffran blir väldigt troligt 60 böcker. Det är nämligen vad jag ligger på just nu och jag tror inte jag kommer hinna klart med någon mer bok i år. 


2. Mina olästa böcker

Detta ständiga mål. I början på året hade jag 172 böcker och hade skrivit in allt snyggt och prydligt i en excelfil. Den filen är bortglömd. I mitt nya bibliotek har jag faktiskt satt alla olästa böcker för sig. Gjorde nyss en räkning och hamnade på över 200 stycken. En exakt summa är lite svårt då jag har satt vissa serier tillsammans i olästhyllan, fastän jag har läst några böcker ur dem. Men jag tänker att en exakt summa inte spelar någon roll. Jag har misslyckats oavsett. (Däremot har jag ju lyckats få hem rätt många nya fina böcker och det är ju aldrig ett misslyckande i sig.)

3. Det stora fantasyåret
4. Läsa klassiker

Ärligt talat har jag glömt de här två målen. Fantasy har jag inte läst några särskilda kvantiteter av i år. Klassiker har jag läst ett par. 

Året i siffror. 

Antal lästa böcker: 60 stycken
Antal 5:or: 8 Stycken
Antal 2:or: 5 stycken
Antal 1:or: Ingen 

Men ett år går inte att sammanställa i siffror och betyg. För jag har läst så många bra böcker det här året. En lista på alla hittar ni här. Dock finns det ju alltid lite favoriter, och måste jag välja skulle jag nog säga att hjärtat klappat lite extra för dessa tio. 


Litterära höjdpunkter

Det här blev året då jag för första gången fick recensionsexemplar. Kanske handlade det mest om att jag äntligen tog modet till mig att mejla iväg lite förfrågningar. Har dock varit försiktig med förfrågningar då jag ju även måste ha tid att läsa böckerna.
Det absolut finaste recensionsexemplaret stod Anna Ahlund för, då det vackra paketet från henne var uttänkt in i minsta detalj. 

En annan höjdpunkt får året är ju mitt bibliotek. Efter över ett halvår med böcker i flyttkartonger fick de äntligen komma upp i augusti. Jag älskar alla rum i vårt hus men här fick jag nästan ensam väljanderätt på tapeterna och hur det skulle se ut. Det blev bättre än vad jag någonsin hade kunnat hoppats på!

Personliga höjdpunkter

Den här bloggen är inte så jättepersonlig. Det finns ändå en sak jag måste få nämna. Det kan ju inte ha undgått någon som följer den här bloggen att jag och min pojkvän köpte hus i början på året. Vi har renoverat och renoverat och har nu inte mycket kvar invändigt (och när jag säger vi menar jag inte så mycket jag, han jag lever med ska ha nästan all credd för att nästan allt arbete då jag egentligen bara kan ta åt mig äran för tapetseringen och att vara en hjälpande hand när det har behövts annars). När vi känner oss nöjda inomhus har vi bara utomhus kvar, och så det lilla projektet att vi tänker oss att vi vill gräva ut en källare.. 
Detta var mitt 2017. Även om året gått fort har det fått plats en massa saker under de dagar som gått. Jag ser mycket fram emot 2018. 

Till sist vill jag tacka er som kikar in här och läser. Jag uppskattar er alla så himla mycket! Och allt som finns kvar nu är att önska er ett Gott Nytt År!
5 kommentarer:

 1. Gott Nytt år till dig också!

  SvaraRadera
 2. Hoppas ditt 2018 blir jättebra!

  SvaraRadera
 3. åh vilken härlig läsning! Jag läste 27 böcker, har ett tidsinsttällt inlägg på dem. Jag hade den där hemska utmattningsdepressionen i hela 6 månader! Så det blev inte alls mycket läsning då, mycket "omläsningar". Ska följa här och hitta nya guldkorn :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omläsningar är ju också att läsa tycker jag. Spelar ingen roll om boken blivit läst förut för den tar ju lika mycket tid igen!
   Hoppas du ska hitta några nya favoriter här :D

   Radera