onsdag 13 december 2017

Veckans röda topplista

Jag ska inte säga att min bloggtorka äntligen släpper, för det kan jag inte lova. Men idag är jag i alla fall ledig och har därför tid att blogga. Vad är då bättre än Veckans topplista som Johanna bjuder på varje vecka. Den här gången handlar det om snygga röda omslag. Jag valde att ta en djupdykning i mina egna hyllor för att hitta lite godbitar som jag tycker alla borde läsa. Resultatet har jag radat upp så fint i min fåtölj här nedan.


Bläckhjärta - Första delen i en magisk fantasyserie om en flicka som upptäcker att hennes pappa kan få böckerna att bli verklighet genom att läsa högt ur dem. 

Vi - En kort och intensiv berättelse om att fly från Vietnam, men ändå aldrig kunna lämna landet bakom sig. 

The Subtle Knife (Den skarpa eggen på svenska) - Andra delen i serien om Den mörka materian. Misstänker att den här fantasyserien inte behöver någon närmare introduktion. Och den utgåvan jag har kan vara den snyggaste ever! 

Ett barns memoarer - En del i Selma Lagerlöfs självbiografiska svit om sin uppväxt. Att hon kan skriva råder det ju ingen tvekan om. 

P.S Jag älskar dig - Inte den snyggaste boken direkt, men det gömmer sig en fantastisk historia bakom pärmen. Den får väl räknas som en klassiker numera. Berättelsen om Holly vars man plötsligt blir sjuk och dör, men lämnar efter sig ett antal brev som hon ska öppna under året som följer. Det är romantiskt och ledsamt och underbart.

5 kommentarer:

 1. Fina, röda omslag! Bläckhjärta har jag oläst i bokhyllan men den ska nog läsas så småningom

  SvaraRadera
 2. Jag läste Bläckhjärta när jag var yngre och jag älskade verkligen den första boken.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin utgåva av The Subtle Knife du har!

  SvaraRadera
 4. Bläckhjärta har jag läst, den var riktigt bra. Jag har de två efterföljande delarna i hyllan, men dem har jag inte läst än.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina omslag! Selma Lagerlöfs bok är lite särskilt fin :)

  SvaraRadera