tisdag 8 januari 2019

Veckans topplista - böcker som inte blev lästa 2018


Året må vara nytt men Veckans topplista fortsätter inne hos Johanna. Nu inser jag att jag visserligen missade förra veckan, tror jag var förvirrad av nyår. Men den här veckan är jag på igen. Året till ära med en ny logga som tror Johanna kört med ett tag. Här får den i alla fall symbolisera det nya året med topplistor.

Idag handlar det om något som är otroligt aktuellt hos varenda bokläsare tror jag. Nämligen 5 böcker vi tänkt läsa under 2018 men som helt enkelt inte blev av men som du gärna vill läsa. Nu hade jag visserligen behövt en topp 100-lista om jag skulle få med dem alla. Men de fem jag samlat känner jag att jag verkligen måste ta tag i inom kort.

1. Dödgrävarens dotter - Joyce Carol Oates
Hyllvärmare som inte blev av förra året. Hade den ändå på min tänkta läslista i december för jag tänkte att det kanske skulle bli läst, men icke. Nu har jag dock planer på att läsa den i januari.

2. Demonviskaren - Lovisa Wistrand
Den här har jag tänkt läsa sedan i sommar när jag fick hem recensionsexet. Vill verkligen läsa vidare men det har inte funnits tid och ork, texten är rätt liten i boken så det kommer kräva koncentration.

3. Inuti huvudet är jag kul - Lisa Bjärbo
Jag brukar kasta mig över Lisa Bjärbos böcker för jag älskar hennes sätt att skriva. Följt den blogg hon numera sällan uppdaterar sedan innan hon gav ut sin första bok. Den ligger i min lista på Storytel, så varför läser jag den inte?

4. Nu och för alltid, Lara Jean - Jenny Han
Jag plöjde igenom de två första böckerna i somras när jag låg och var illamående. Sedan fanns inte den tredje boken som e-bok på engelska och när jag istället försökte med den svenska så tog det stopp. Men jag vill gärna läsa klar serien, bara för att.

5. Lyckan är en sällsam fågel - Anna Gavalda
Ytterligare en hyllvärmare som borde blivit läst. Jag till och med plockade fram den ur hyllan och tummade på den. Sedan valde jag uppenbarligen en annan bok.


 

12 kommentarer:

 1. Bjärbos böcker är jag nyfiken på, har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 2. Bra blandning där och några jag vill läsa med.

  SvaraRadera
 3. Inuti huvudet är jag kul är så bra!

  SvaraRadera
 4. Lisa Bjärbos bok är jag också intresserad av.

  SvaraRadera
 5. Inuti huvudet är jag kul är riktigt bra! När jag läste Nu och för alltid, Lara Jean blev jag mest trött på henne. Har å andra sidan inte sett någon annan ogilla serien. ;)

  SvaraRadera
 6. Dödgrävarens dotter tror jag vi har i hyllan men jag har inte läst den. I huvudet är jag kul verkar vara en intressant bok. Och Anna Gavalda har jag aldrig läst något av men är nyfiken på.

  SvaraRadera
 7. Dödgrävarens dotter läste jag för tio år sedan och enligt min anteckning från den tiden så tyckte jag att den var topp! Jag tyckte om hela trilogin om Lara Jean och Gavaldas bok har jag också läst, även den för tio år sedan och med omdömet topp! Lite kul för nu har jag inte något minne av dem alls. Inuti huvudet är jag kul vill jag också läsa och skulle ha läst förra året men biblioteket och semestern på landet var inte kompatibla (biblioteksreservationen kom när jag inte kunde hämta den). Lånade en annan bok av Wistrand som jag inte hann läsa men kommer inte ihåg om det var den här sommaren eller förra...

  SvaraRadera
 8. Inte läst någon av dina böcker, men de två första skall läsas.

  SvaraRadera
 9. Jag har läst och gillat Nu och för alltid Lara Jean. Inuti huvudet är jag normal vill jag läsa. Tyvärr kommer jag inte överens med Joyce Carol Oates sätt att skriva.

  SvaraRadera
 10. Oates läste jag för många år sedan förmodligen redan när den kom ut och gillade

  SvaraRadera
 11. Den första boken av Jenny Han fick maken av mig i julklapp. Han har redan läst den...

  SvaraRadera