tisdag 29 maj 2018

Veckans topplista med det bästa från våren

Det var ett tag sedan jag var med på Veckans topplista inne hos Johanna nu. Men det är ju dags att ta tag i det här med bloggandet igen tycker jag. Den här veckan är det ju också ett väldigt roligt tema. Nämligen de fem bästa böckerna vi läst under mars-maj. Jag har tydligen inte gett en enda femma den här våren, men rätt många fyror. Så jag har valt ut fem pärlor som jag gillat lite extra helt enkelt.

1. Mina drömmars stad
Alla hyllar den här serien och jag tog äntligen tag i att läsa första boken och kände mig lättad när jag också gillade den.

2. En fantastik upptäckt av Hugo Cabret
Den här boken hade jag nog aldrig läst om det inte skulle göras till min distanskurs. Men det är en helt fantastisk historia som hade passat perfekt för högläsning för ett lite äldre barn. Får ta och adoptera en tioåring på studs så jag kan läsa den för någon.

3. Den tomma stolen
Eftersom jag läst mest besvikna recensioner av den här boken innan hade jag väldigt låga förväntningar. Det kan ha bidragit till att det blev en så bra läsupplevelse för mig. Jag hör i alla fall till den mindre skalan som faktiskt gillar den här boken.

4. Six of Crows
Ibland är en äventyrlig kupp av en brokig blandning personer det enda man vill läsa. Då rekommenderar jag att plocka upp den här. Har ännu inte läst fortsättningen dock, måste se till att göra det snart.

5. Tionde våningen
Slutligen kan jag verkligen rekommendera att lyssna på den här ljudboken som är inläst av författaren. Herrström är en jäkel på att beskriva känslor och att väva in små fantastiska anekdoter i sina historier. Jag hade nog kunnat tänka mig att leva i en av hennes romaner faktiskt.


8 kommentarer:

 1. Tack för tips! Inte läst någon av dessa, Den tomma stolen blir jag ju lite mer nyfiken på nu.

  SvaraRadera
 2. Läst två på din lista: Mina drömmars stad (jättebra) och Den tomma stolen (tillhör nog dem som blev lite besviken) Men hört andra som gillat och kul att din läsupplevelse blev lyckad trots besvikna recensioner! Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
 3. Den tomma stolen har jag oläst i hyllan. Kul att läsa något riktigt positivt om den :)

  SvaraRadera
 4. Jag hör ju till dem som verkligen gillar Stad-serien!

  SvaraRadera
 5. Den tomma stolen borde jag läsa nån gång.

  SvaraRadera
 6. Har läst två av de böckerna. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 7. Fogelströms serie är helt fantastisk. Hugo Cabret och Den tomma stolen har jag bland mina olästa. Kanske borde läsa dem snart.

  SvaraRadera
 8. Jag har bara läst Mina drömmars stad, men håller med dig om att den är fantastiskt bra. Hela Stad-serien är det.

  SvaraRadera