fredag 8 juni 2018

Helgfrågan vecka 23

Jag kastar in ett snabbt hej och svara på Mias helgfråga här innan jag ska åka iväg till jobbet. Det är kvällsarbete som gäller idag, eller i alla fall till strax efter 20. Men sambon har lovat mig våfflor när jag kommer hem så det känns helt okej ändå. Ska försöka komma ihåg min bok till lunchrasten också, men bara för jag minns det kommer jag säkert prata bort all tid med en kollega. Den här veckan är det korta frågor.

Vilken bokform gillar du bäst?
Bonusfråga: Vilken bok står på tur?

Jag tycker alla former har sin charm vid olika tillfällen. Ljudböcker passar till exempel utmärkt när det inte går att läsa en fysisk bok. En e-bok på plattan är perfekt sömnlösa nätter när jag inte kan tända lampan och läsa för att inte väcka sambon. Ska jag dock välja föredrar jag den fysiska boken. Jag gillar att kunna känna hur långt jag har kvar i boken. 

Vilken bok som står näst på tur är svårt att säga. Jag har precis påbörjat både Obsidio och Down Among the Sticks and Bones som fysik bok och The Earth, My Butt and Other Big Round Things som ljudbok. Med andra ord dröjer det säkert lite tills det är dags att välja en bok igen. Men ska jag gissa tror jag Equilibrium ligger bra till i att bli nästa bok. 

11 kommentarer:

 1. Jag håller nästan med dig ;) E-bok är inte formatet för mig, men jag förstår charmen när man inte vill väcka sin man.

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med :) däremot är jag inne på att läsupplevelsen inte blir lika bra med en ljudbok. Känns som jag har svårare att ta det till mig än text.

  SvaraRadera
 3. Så klart att det är trevligt att kunna känna hur mycket bok man har kvar :)

  SvaraRadera
 4. Jag klarar inte ljudböcker. Blir så otroligt trött så jag somnar nästan :)

  SvaraRadera
 5. pappersböcker och ljudböcker blir det för mig. E-böcker lockar inte, blir mycket skärmtid på jobbet och hemma och då funkar det bättre att läsa vanliga böcker och lyssna. Men det är bra att det finns e-böcker att ta till vid behov.

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det bra med olika format vid olika tillfällen! Även om jag inte riktigt får till det med ljudboken, tyvärr..

  SvaraRadera
 7. blir lite förströdd när jag lyssnar på ljudböcker. känner inte till någon av böckerna du nämner

  SvaraRadera
 8. Du nämner förstås ännu en bra anledning till varför tryckta böcker är att föredra. :)

  SvaraRadera
 9. Anna Jakobsson Lund är på listan över författare jag vill läsa. Kanske borde jag ta tag i dem.

  SvaraRadera
 10. Får nog träna på e-böcker i sommar

  SvaraRadera