fredag 29 juni 2018

Helgfrågan vecka 26

Så passande att jag skrev ett inlägg häromdagen om hur mycket jag längtar till semestern och semesterläsningen, när det är precis vad Mia frågar om i veckans helgfråga. Då får vi ta och prata lite mer om det nu.

Hur ser din sommarläshög ut?
Eftersom jag fortfarande har tre jobbveckor kvar till min semester kan jag ännu inte svara på exakt hur min hög kommer se ut. Men jag kan visa er lite böcker som har en god chans att befinna sig i min semesterhög.

Som ni ser är det en mashup mellan fantasy och Årets bok-nomineringar. Jag håller på och vill läsa klart serier jag har i min bokhylla. Och av någon anledning är det nästan uteslutande fantasy jag har påbörjat och inte riktigt avslutat. Sedan är jag fortfarande optimistisk kring att hinna läsa alla böcker innan de utser vinnaren i Årets bok. En mer slutgiltig semesterhög kommer det dock om tre veckor. Kanske att någon av dessa redan har hunnit bli läst då? 

Hur firar du in semestern?

Fredag om tre veckor tippar jag på att jag kommer vara rätt trött, som jag brukar på en fredag, men väldigt glad. Antagligen kommer den spenderas som de flesta fredagar. Äta något gott efter middagen framför en serie med sambon, kanske till och med hinna sitta en stund i soffan. Men antagligen gå och lägga sig rätt tidigt men med den lilla skillnaden att jag läser en bra stund om orken tillåter, eftersom jag vet att jag inte behöver gå upp dagen därpå. Nu när jag skriver det låter det så tråkigt att jag måste hitta på något sätt att fira! 

10 kommentarer:

 1. 1793 är bra men väldigt ruggig. Trevlig läsning.

  SvaraRadera
 2. Klart man är trött det brukar jag vara på fredagar med. Idag har jag dessutom huvudvärk så här slås inte klackarna i taket.

  SvaraRadera
 3. Jag har en vecka kvar, och har fortfarande inte bestämt vad jag ska läsa :-)

  SvaraRadera
 4. 1793 köpte jag tidigare i år. Var tusan kan jag ha lagt den?

  SvaraRadera
 5. Det låter som en trevlig fredag innan semestern. Som jag gör ungefär.

  SvaraRadera
 6. Koka björn och 1793 skulle jag nog vilja läsa, som så mycket annat... :D

  SvaraRadera
 7. 1793 har jag påbörjat nu och de tre andra böckerna som är nominerade till årets bok vill även jag läsa.

  SvaraRadera
 8. 1793 och Malou von Sivers kunde jag tänka mig att läsa också

  SvaraRadera
 9. Ambitiöst att läsa alla nominerade till Årets bok! Det har jag inte några planer på. Men jag är lite nyfiken på Westö.

  SvaraRadera