lördag 14 april 2018

Läsupdate: Helg och slitgöra

Det är lördagkväll och halva helgen har snart gått. Jag håller som bäst på att koka potatis till kvällens middag och tänkte titta in lite snabbt för att uppdatera er. Idag hoppas och tror jag att det är fler än jag som har fått njuta av vad som är årets hittills varmaste dag. Jag har ägnat några otroligt svettiga timmar nu på eftermiddagen åt att ta bort lite stenplattor och en träramp på vår altan. Vårt hus är lite rullstolsanpassat då den förra ägaren satt i rullstol och därmed har vi haft en lång ramp ner från altanen till gräset. Vi har alltid haft väldigt gott om kaniner sedan vi flyttade in här förra året, de gillar att hänga under den här rampen som det går att komma in under. Men tidigare i veckan upptäckte jag att de troligtvis var på väg att skapa sig något lite mer permanent där under, så för att förhindra det var den tvungen att försvinna. Bort skulle den ändå så småningom. Nu är det gjort i alla fall, och min trötta och smärtande kropp är resultatet. Om jag inte redan visste att jag inte är så vältränad så får jag det bekräftat nu. Är lite stolt över att ha gjort det själv. Visserligen hade det nog gått tre gånger så fort om min sambo hade gjort det. Men han har befunnit sig inomhus och lagt golv i vår hall. 


Nu ska jag sluta babbla och gå över till det viktiga - böckerna! För resten av kvällen hoppas jag ska kunna ägnas i alla fall delvis åt läsning. Häromdagen påbörjade jag This Savage Song av Victoria Schwab. Tanken var från början att jag skulle läsa den med Nelly och delta lite i bookbuddyathon som pågår nu. Men ingen av oss hade egentligen tid att maratona så vi struntade i det, men läser den samtidigt ändå. Ljudboksmässigt har jag börjat lyssna på Kvinnan i rummet, första delen i Jussi Adler-Olsens Q-serie. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om den. Har lyssnat på ungefär 20% och det är först nu jag känner att jag börjar hänga med. Men tänker ge serien den här första delen innan jag bestämmer mig. Kan ni rekommendera Q-serien? 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker verkligen om Q-serien! :) Har läst...4 böcker hittills tror jag det är och har fler olästa i hyllan som väntar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju lovande! Hoppas att den blir bättre längre fram då :)

   Radera
 2. ramp är ju bra för resväskor, barnvagnar, gamla släktingar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är klart. Men just den här är på vår baksida och därför inte på ett ställe där den kommer behöva användas så ofta på det sättet. Plus att den tog rätt mycket plats.

   Radera